Találd meg könnyedén a számodra legjobb drónt tippjeinkkel!|DroneXpert

Főoldal > Tippek a tökéletes drón megtalálásához!

DrónExpert

Tippek a tökéletes drón megtalálásához!


2018/12/02

A drónozás szerencsére ma már hazánkban is egyre nagyobb népszerűségnek örvend, így egyre több fajta jut el a hazai boltok polcaira is. Ennek eredményeképpen elképesztő mennyiségű drón közül választhatunk, melyek mind funkcióban, mind külsőben nagy eltérést mutatnak egymástól, az árról nem is beszélve. Ember legyen a talpán, aki képes elsőre megmondani, hogy melyik drón a számára legmegfelelőbb. Most ebben segítünk egy kicsit, hogy könnyebb legyen számodra a választás!

Szuper trükkök, hogy valóban a jó drónt vásárold meg!

A választás egyáltalán nem egyszerű, főleg hogy legtöbb esetben nem kis befektetésről beszélhetünk anyagilag. Ha mindenképpen hosszú távú befektetésnek tekintjük, már pedig annak érdemes, akkor fontos, hogy minden szemponttal rendesen tisztában legyünk. A feladat egyáltalán nem egyszerű, hiszen sok gyártó terméke érhető már el hazánkban, és a gyártók is több modellel szállnak versenybe a drónpiacon.  

 A repülés szabadsága, és a drónok által közvetített képi világ már az első alkalommal is képes szerelembe ejteni a leendő pilótákat. Nem véletlen az a gyorsaság, amivel az elmúlt években találkozhattunk, ha a drónozás terjedésére gondolunk. A mostani modellek, már kevésbé hasonlítanak játékszerre, és a komoly tervezési folyamat végén olyan repülésre alkalmas modelleket alkottak meg, melyek vezetése gyerekjáték.

 

Ismerd meg a drónozás világát kicsit jobban


Valóban neked való a drónozás?


Még mielőtt elkezdenéd böngészni a legújabb modelek specifikációit érdemes kicsit belekóstolnod a drónozás világába. Nézz videókat, érdeklődj, lépj be közösségi csoportokba, ahol egy kicsit feltérképezheted ezt a világot. Ha van rá lehetőséged menj el egy nyílt napra, vagy egy kezdő oktatásra, és póbáld ki milyen élmény a drónozás, mert ha már megvetted nehezen tudsz majd búcsút mondani neki. Most viszont még van lehetőséged eldönteni, hogy valóban kell e neked egy drón. Használni fogod e, vagy csak áll majd a polcon és porosodik.

 

Mint minden hobby ez sem könnyű, és sokszor fog fejtörést okozni ha esik, vagy ha fúj a szél. H úgy érzed nem tudsz hónapokig időt szakítani a reptetésre, vagy nem érzel magadban kellő lendületet ahhoz, hogy az alapoktól kezdve elsajátítsd akkor mindenképpen érdemes még egy kicsit várnod a vásárlással. Azonban ha már alig várod, hogy végre a kezedben lehessen az új drónod, akkor irány a bolt, és jó repülést kívánunk!

 

A legújabb modellekkel a repülés gyerekjáték

 

A megfelelő szint megállapítása


Fontos, hogy tudatában legyél annak hogy milyen szintű drón kell számodra. Az ennél kisebbekkel nem leszel soha megelégedve, így fölöslegesen fizetnél ki érte pénzt, míg a szintednél nagyobb drón esetében fölöslegesen fizetsz meg olyan funkciókat, melyekre soha nem lesz szükséged. A repülés valóban nagyon egyszerű, de az alap manővereket jobban teszed, ha nem az éppen aktuális csúcsmodellen gyakorlod ki, és a pénztárcád is örülni fog neki, ha kezdőként valóban a kezdőknek kifejlesztett modellekkel próbálkozol.

 

A DJI Spark drónt például kifejezetten a kezdők számára gyártották, könnyű kezelhetősége, strapabíró kialakítása, és kedvező ára miatt. Lekésni semmiről sem tudsz, és miután sikeresen elsajátítottad az alapokat még mindig ott a lehetőség a legújabb modellek beszerzésére. Ha már profinak számítasz a reptetésben, akkor viszont nem érdemes a kezdő drónokban gondolkoznod, hiszen ezek teljesítménye nem lesz elég arra, hogy kiéld repülési szenvedélyedet. Ha valóban profi szinten űzöd ezt a hobbit, akkor érdemes egy kicsit még gyűjtened, és a profiknak szánt modellekbe fektetned, így valóban minden percét élvezni fogod a repülésnek. 

 

Elképesztő felvételeket készíthetsz kedvenc drónoddal!

 

A márka kiválasztása


Ha drónozásról beszélünk a legtöbbet hallott márkanév a DJI, ami nem véletlen. A 2010-es évek elején alakult cég hírtelen jelent meg a piacon, de annál nagyobbat népszerűségre tette szert. Ma már az övék a dónpiac 70%-a, ami azért sokat elmond a cégről. Drónjaikkal az átlag felhasználóknak, és a profiknak is egyaránt kedveznek, így lényegében minden réteg megtalálhatja a számára megfelelő drónt modelljeik között.

 

Ráadásul a tervezésben, és a biztonságban is az élen járnak, és ritkán látni más márkáknál olyan stabilan repülő drónt, mint az a DJI drónokra jellemző. Ha egyszer vezettél egy ilyen drónt, nem fog más kelleni, hiszen megbízható szerkezeteikkel valóban csak a repülés élvezetére kell figyelned, és semmi másra. Képalkotásban is élen járnak ezek a drónok,hiszen a legújabb modellek esetében már alapvető a 4K minőség, és a gimball, melyekkel már valóban színes, tiszta, és remegésmentes felvételeket készíthetsz a magasban. 

 

Próbáld ki Te is és garantáltan szerelembe esel!

 

Kihasználhatóság


A legfontosabb kérdés ami alapján majd döntened kell, hogy mire fogod majd felhasználni a későbbiekben a drónt. Ha csak a családi pillanatokat szeretnéd ilyen különleges formában megörökíteni, vagy hobbi szinten munka után egy kis repüléssel lazítanál, akkor érdemesebb egy olcsóbb kategóriás drónt választod, amik még mindig nagyon sokat tudnak. A DJI Mavic AIR például tökéletes a feladatra. A kialakítása miatt könnyedén magaddal viheted bárhova, de még így is képes 4K-s felvételek készítésére.

 

Azonban ha profi szinten szeretnél videózni a levegőből, vagy esetleg a munkád során is szeretnéd majd hasznosítani a legújabb drónodat, akkor a DJI Mavic Pro drónok lesznek a számodra tökéletes repülő szerkezetek. A DJI Mavic termékcsalád modelljeiben minden megvan ahhoz, hogy profin végezhesd a munkád, és mellette filmekhez is felhasználható vágóképeket készíthess vele. Ha nagyra törő vágyaid vannak a legújabb drónoddal, akkor mindenképpen azzal kezd, hogy kitalálod, milyen feladatokat kell majd ellátnia a legújabb szerzeményednek. 
 Legfrissebb cikkek


Drónszabályok Spanyolországban
Hogyan szabad drónozni Spanyolországban? Milyen a Spanyol szabályozás Mallorca, Vagy a Kanári szigetek, Teneriffe, Gran Canaria, Barcelona, Ibiza, Lanzarotte vagy egyéb más Spanyol uticél esetén? Mutatjuk! 
DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD