Ismerd meg a legjobb telefonkiegészítőket, ha profi képeket szeretnél készíteni! |DroneXpert

Főoldal > Top 5 telefonos kiegészítő a tökéletes képekért!

DrónExpert

Top 5 telefonos kiegészítő a tökéletes képekért!


2019/01/02

A fényképezésre alkalmas telefonok elterjedésével egyre nagyobb az igény arra, hogy ezekkel a készülékekkel minél minőségibb képeket és videókat készíthessünk a mindennapokban. Sokak szerint a csúcskategóriás telefonok sosem fogják átvenni a profi fényképezők helyét, azonban a gyártók évről évre kísérletet tesznek rá, hogy profi szinten is használható készülékeket dobjanak piacra. A fotózáshoz és videózáshoz ha valaki kicsit profibb szinten szeretné csinálni, de nincs meg a megfelelő tőke hozzá jó választást jelenthetnek a telefonok néhány kiegészítővel felszerelve. Most ezeket a szuper telefon kiegészítőket mutatjuk be. 

5 szuper kiegészítő telefonokhoz a profibb képalkotásért!

A telefonok ma már a mindennapjaink részeivé váltak, és szinte nincsen olyan pillanat, hogy ne lenne a kezünk ügyében kedvenc készülékünk. Éppen ezért gondolták jó ötletnek a mobil gyártók tízen évvel ezelőtt, hogy jó funkció lehet a telefonokban a fényképezés, és számításaik be jöttek. Ma már elképzelhetetlen, hogy a telefonunkkal ne lehessen fotózni vagy videózni, hiszen már szinte teljesen kikoptak a köztudatból a kisebb fényképezők, melyek előtte ezt a élt szolgálták.

 A nagy igényekre reagálva a gyártók évről évre újabbnál újabb fejlesztésekkel örvendeztetnek meg bennünket, melyek elsőkörben a kamerára fókuszálnak. Az igényeknek megfelelően manapság már alapelvárás a full HD-s videó rögzítés, és a minél élesebb képeket garantáló kamera, vagy akár kamerák együttese, melyekkel többnyire szoftveres rásegítéssel próbálják meg elérni a profibb kamerák minőségét. 

 

 

Képstabilizátorok

Azonban sajnos hiába a sok fejlesztés, még manapság sok olyan probléma adódik a videók készítése során vagy fényképezésnél, melyeket egyszerűen képtelenek a mobil telefon gyártók kiküszöbölni. Az egyik ilyen fő probléma a videósokat érinti, hiszen még nem sikerült tökéletesen stabilizálni a felvételeket, ami azt jelenti, hogy sajnos a kezünk remegése nagyban rontja a felvételek végeredményét. Senki sem szeret remegéssel teli életlen felvételeket nézegetni, ezért kénytelenek voltak ha nem is közvetlen a telefonban, de kiegészítők segítségével orvosolni ezt a problémát.

 

Így született meg az egyre nagyobb igény a képstabilizátorokra, melyekkel már tökéletesen egyenletes felvételek készíthetők akár mozgás közben is. De a mai kifejlett képstabilizátorok már nem csak ezt a feladatot látják el, hiszen számos kreatív módon a felvételekbe építhető funkcióval is rendelkeznek, melyekkel már valóban képesek lehetünk egyedi, és különleges képi világgal rendelkező videók gyártására. Nézzük meg melyek a legismertebb képstabilizátorok, és melyikre mikor lehet majd szükséged a felvételeid készítése során. 
 

Egy szuper képstabilizátor a DJI OSMO Mobile 2

 

DJI OSMO Mobile

A DJI OSMO nevet viselő szerkezet egy mechanikus gimball, mely segítségével könnyedén használhatunk mobiltelefont videózásra anélkül, hogy a remegés miatt kellene aggódni. Az első széria már nem kapható, és borsos ára miatt ez a modell inkább kedvezett a profiknak mint a kezdő videókészítőknek, vagy a hobbi videósoknak. Azonban elindított egy folyamatot, minek során a gyártók rájöttek, hogy a mobil telefon piacnak igenis nagy szüksége van az ehhez hasonló szerkezetekre, és ezért nem csak a profik számára hanem akár mindennapi használatra is érdemes lehet egy ilyen eszközt kifejleszteni. A DJI OSMO ma is nagyon népszerű, és sokan keresnék még az első szériát, azonban búslakodásra nincsen ok, hiszen azóta két csúcs modellel is jelentkezett a DJI melyek első látásra minden videós igényt kielégítenek, de nézzük meg mit is tudnak pontosan.

 

 

DJI OSMO Mobile 2

A DJI OSMO Mobile 2 egy kifejezetten telefonokra kifejlesztett képstabilizátor, melynek nagy előnye, hogy bármilyen telefonnal kompatibilis. Mechanikus gimball, mely elsősorban a kép egyenletességéért, remegés mentességéért felel. Képes lehet akár még futás közben is javítani felvétel közben a kép stabilitásán, és kis motorjai segítségével kiegyenlíteni a rázkódásból fakadó remegést. Nagy előnye még, hogy akkumulátora akár 13 órán át is bírja, ami egy hosszabb felvétel során kifejezetten jól jöhet. Akár állványként is funkcionálhat, és lerakható, kitámasztható vízszintes felületekre. Irányítása, kalibrálása a már jól megszokott DJI appban végezhető el telefonunk segítségével, és használatával garantáltan egyenes képi világot láthatunk viszont felvételeinken. Különleges funkciói közül az egyik, hogy képes követni az arcunkat, így akár operatőr nélkül is képesek lehetünk magunkról felvételeket készíteni. 


Ha felkeltette érdeklődésedet a DJI OSMO Mobile 2 képstabilizátor most akciós áron a tiéd lehet! További információért KATTINTS IDE!

 

DJI OSMO Mobile 2 - tökéletes választás videósoknak

 

DJI OSMO Pocket

A legújabb OSMO modell még friss és ropogós, hiszen még csak 1 hónapja elérhető a piacon. A DJI OSMO Mobile 2 esetében a filmezéshez kellett egy jobb kamerával rendelkező telefon, melyek ára manapság igen borsos. Ezt felismerve a DJI kifejlesztett egy olyan képstabilizátorral ellátott kamerát, melynél már nem kell egy külön eszköz ahhoz, hogy profi felvételeket készíthess. Az OSMO Pocket saját kamerával rendelkezik, ami nagy könnyebbség azoknak, akik eddig nem akartak nagyobb összegeket fektetni telefonvásárlásba. 

 

A Pocket tökéletes választás azok számára akik egyedül utaznak, de a profi és a hobbi videós tartalmat gyártók esetében is megállja a helyét. A kis kialakítása miatt akár zsebben is magaddal viheted, ami nagy előny az OSMO Mobile 2-höz képest. A kis súlya és termete miatt az akkumulátor ideje is lerövidült, de ez sem akadálya több órányi videóanyag elkészítésének. A videókat egy kis kijelzőn is nyomon lehet követni, de akár a telefon is rácsatatlakoztatható, így a telefon képernyőjén is követhető a videó elvétele. 
 

Ha felkeltette érdeklődésedet a legújabb DJI OSMO Pocket, akkor további információért, és részletért KATTINTS IDE!

 

DJI OSMO Pocket - Rögzíts minden pillanatotLegfrissebb cikkek


Drónszabályok Spanyolországban
Hogyan szabad drónozni Spanyolországban? Milyen a Spanyol szabályozás Mallorca, Vagy a Kanári szigetek, Teneriffe, Gran Canaria, Barcelona, Ibiza, Lanzarotte vagy egyéb más Spanyol uticél esetén? Mutatjuk! 
DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD