Mavic Mini repülési távolság teszt

Főoldal > Mavic Mini repülési távolság teszt

DrónExpert

Mavic Mini repülési távolság teszt


2019/12/27

Sokan kérdezik tőlünk, hogy mennyire használható a Mavic Mini, mennyit tud elmenni, mennyi a repülési távolsága? Wifis technológiájának köszönhetően vegyes információk keringenek a Neten. Láttunk magunk is videókat, olvastunk cikkeket, ahol több kilométert elment egy-egy Mavic Mini, de olyat is, amiben pár száz méter után szakadt a jel. De az ember legjobban csak a saját szemének hisz, így leteszteltük. 
 

Mavic Mini repülési távolság teszt

Mavic Mini távolság teszt városban

Városi körülmények között, sűrű wifis területen bizony van gond a Mavic Minivel. Volt rá példa, hogy 200 méteren is elvesztette a jelet és hazajött. Ne felehtsük el, ez a DJI belépő kategóriás drónja, aki ennél többet szeretne, az vásároljon Mavic 2 Pro vagy Mavic 2 Zoom gépet. Ezek sűrű wifis környezetben is elmennek akár 2-3 kilométerre is, ezt is próbáltuk. A mini nem erre való, nem alkalmas erre. Arra azonban, hogy mindig legyen kéznél egy drón tökéletes. Így télen, elfér egy nagykabát zsebében is, távirányítóval, pót akkumulátorokkal együtt is. Igazán mobillá válik tőle a drónpilóta. Persze városban sem a 200 méter az átlag, inkább csak a legrosszabb tapasztalatunk, mivel mi mindig igyekszünk minden drónról a valós adatokat közölni, így ezt is el kell mondanunk. Az átlag azonban városban is a 3-400 méter. De a megdöbbenés városon kívül ért bennünket!

 Mavic Mini távolság teszt városon kívül

Egyik kedves vásárlónk készítette nekünk az alábbi videót a tőlünk vett Mavic Minivel. Kiment az Alföldre és kipróbálta, Kisújszállás határában meddig megy el a Mavic Mini. A videó jól mutatja, hogy 2.000 méter felett szakad meg a jel és kezdett el hazatérni a drón. 

 

 

A távolság teszt után egy magasság tesztet is végezett, ez is látható a videón. A gép egy teljesen hagyományos, európai wifi szabványoknak is megfelelő Mavic Mini, annyi különbséggel, hogy tulajdonosa elhagyta a  távirányító kicsinyke karjait, így közvetlenül az irányító gömbökkel vezérli a repülést, így a drón mozgása nagyon darabos, mely a felvételen is látható. Már rendelt tőlünk újat. 

 

Mennyire jó drón a Mavic Mini?

Nos, a Mavic Mini, ahogy a tesztből is kiderül, szépen teszi a dolgát. Ára fantasztikus, és ehhez képest képességei is megfelelőek. Aksija tényéleg kibírja a 25-30 perc repülést, ami hihetetlen. Az USA-ban és Nagy Britanniában nem számít drónnak, engedély nélkül reptethető, talán nálunk is ez lesz egyszer a szabályzás.  Nem csak kezdő drónozóknak ajánljuk, hanem azoknak is, akik szeretnének mindig egy drónt magukkal vinni, és második gépnek veszik egy Mavic Pro2 vagy Zoom mellé. 
 Legfrissebb cikkek


Drónszabályok Spanyolországban
Hogyan szabad drónozni Spanyolországban? Milyen a Spanyol szabályozás Mallorca, Vagy a Kanári szigetek, Teneriffe, Gran Canaria, Barcelona, Ibiza, Lanzarotte vagy egyéb más Spanyol uticél esetén? Mutatjuk! 
DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD