Elengedhetetlenek a jó repüléshez ezek a dróntartozékok

Főoldal > A legfontosabb dróntartozékok, amikre minden pilótának szüksége van

DrónExpert

A legfontosabb dróntartozékok, amikre minden pilótának szüksége van


2018/05/04

Egy drón kiválasztása nem egyszerű feladat, de a legfontosabb kiegészítők és tartozékok felkutatása még a tapasztaltabb pilóták számára is komoly kihívást jelenthet, ami többek között a rengeteg opciónak és a hobbi relatív fiatalságának is köszönhető.

 

De miért is olyan fontosak ezek a kiegészítők? Mert gyakran a legapróbb dolgok (és azok hiánya) jelenthetik a különbséget egy élvezetes és egy stresszes reptetés között. A következőkben szeretnénk néhány tanácsot adni a leghasznosabb és legfontosabb drónkiegészítőkkel kapcsolatban, amelyek túlmutatnak a szokásos extra akkumulátorokon és propellereken (amelyek bizonyos csomagokban egyébként is járnak a drón mellé).

Ismerd meg a leghasznosabb dróntartozékokat

Pántok


A pántok pont olyan hasznosak, mint amennyire egyszerűek. A legtöbb távirányítón van egy kis rész, ahová az ilyen pántok csatlakozója akasztható be. Ha a te távirányítód nem ilyen, akkor érdemes valamilyen csináld magad megoldást keresni a problémára, hiszen mindig lesznek olyan helyzetek, amikor szükséged lesz mindkét kezedre, valamire, és nem mindig tudod majd hová letenni a távirányítót eközben (ami egyébként sem ajánlott, mert mindig jó, ha vész esetén kéznél van.)

  

Egy pánt segít, hogy az egység biztonságosan lógjon a nyakadból, mindig a szemed előtt legyen, és hogy szabadon használhasd mindkét kezed bármi másra.

 

Sokat javíthatnak a biztonságon a pántok

 

Helikopter leszálló


Ez az egyszerű kis kellék mindaddig vicces pénzkidobásnak tűnik, amíg nem télen vagy sáros időben kell a földre raknod vadonatúj, hófehér DJI Phatnomodat.

 

 

Amellett, hogy egy ilyen hordozható, szinte zéró súlyú és helyigényű leszálló platform jó gyakorlókellék a pontos landoláshoz, biztonságos és tiszta landolást biztosít a drón számára egyenetlen vagy piszkos talajon.

 

 

Érdemes műanyagból készült változatokat választani (a fa is megfelel, ámbár valamivel nehezebb lehet), mert a fém felületek hajlamosak bezavarni a GPS kalibrációnak.

 

Jobb egy ilyenre lerakni a drónt, mint csak úgy a porba

 

FPV szemüveg


Habár az FPV szemüvegek nem mindenhol engedélyezettek, ahol igen, ott elképesztően egyedi élményeket nyújthatnak a pilótáknak. A DJI drónokhoz egyértelműen a DJI Goggles használata ajánlott (azoknál a modelleknél, amelyek támogatják), de A Fat Shark is gyárt néhány igen figyelemreméltó szemüveget, amiket érdemes kipróbálni, ha az ember spórolni szeretne egy kicsit.

 

Az fpv szemüveg egy új világba kalauzolhat el

 

Egy asztal


Egy asztal, mint drónkiegészítő? Bizony – hasonlóképpen a hordozható leszállóhoz, egy hordozható asztal életmentő lehet, ha éppen nincs hová letenned drónodat. Ez különösen akkor kritikus szempont, ha a drón összeszerelést igényel, vagy külön táskában kell szállítani (lásd: DJI Phantomok). Egy összehajtható piknikasztal tökéletes erre a célra, csak ügyelj rá, hogy gond nélkül elbírja azt a súlyt, amit rá helyeznél.

 

 

Kábelek


Szerepük és fontosságuk talán egyértelmű, hiszen tudod jól, hogy szinte minden akkumulátorról működő eszközhöz szükséged van rájuk. Szerencsére a drónok, a telefonok és más hordozható eszközök csupán néhány szabványt alkalmaznak, de fontos, hogy fel legyél szerelve ezek használatára. A legelterjedtebb a Micro USB, amelyet az Apple Lightning és az USB-C követnek népszerűségi szempontból.

 

 

Drónvásárlás előtt mindig tájékozódj róla, hogy az adott készülék és annak gyári kiegészítői (távirányító, akkumulátortöltő-állomás, stb.) milyen kábeleket használnak, és szerezd be a megfelelő átalakító kábeleket saját eszközeidhez (számítógép, telefon, tablet, stb.), mert nem minden esetben tiszta, hogy mely termékekhez milyen kábeleket mellékel a gyártó.

 

Napellenző és ernyő


Akár esik, akár süt, nem csak saját magadat, de drága távirányítódat is érdemes megvédeni az elemektől. Az eső esetén ez egyértelmű, de mi a helyzet a napfénnyel? A válasz egyszerű: sok esetben rettenetesen nehéz kivenni, hogy mit is mutat a képernyő, ha a napsugarak visszatükröződnek róla. Egy ilyen napellenző/ernyő némi kézügyességgel és kreativitással akár egy erős kartonpapírból is készíthető, csak ne számíts rá, hogy túl sok összehajtogatást és elázást túlél majd.

 

 

Tartósabb verziók vásárolhatók a különböző távirányítókhoz, némelyik pedig több modellel is kompatibilis. Mielőtt tehát távirányítót vásárolnál drónodhoz, nézz utána, hogy mik a lehetőségek. Ha nem jársz sikerre, még mindig itt a kartonos megoldás.

 

A nap védő, vagy ernyő, a leghasznosabb az összes közül
 Legfrissebb cikkek


DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
Dji MINI2 drone bemutató
Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés is jár, a Mavic kiesett a névből - most már csak a Mini. Sok szempontból nagyon hasonló a régebbi verzióhoz, a Mini 2 számos frissített funkcióval rendelkezik, például egy továbbfejlesztett 4K / 30p kamerával, a Raw + JPEG fájlok rögzítésének képességével és az OcuSync 2.0 vezérlő átvitelével a Wi-Fi helyett. Ezek a funkciók nyilvánvaló javulást jelentenek a Mavic Mini-hez képest, a könnyű kezelhetőséggel és az élénk, masszív kialakítással együtt a Mini 2 könnyen a legjobb drón 170.000 forint alatt.
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD