A FLIR DUO a világ első drónra szerelhető akció hőkamerája

Főoldal > A FLIR DUO a világ első akció hőkamerája

DrónExpert

A FLIR DUO a világ első akció hőkamerája


2017/10/20

Eszedbe jutott már valaha, hogy milyen nagyszerű lenne hőkamerával végig pásztázni a környéket egy drónnal? Végre itt a lehetőség az új FLIR DUO hőkamerával, melyet október 18-án mutattak be.

FLIR DUO drón hőkamera

Méretét tekintve a FLIR DUO nagyjából akkora, mint egy Go Pro kamera. 1080p-s felbontással rendelkezik, melyet összekever a 160x120-as infravörös képekkel. A FLIR szerint a DUO-t kis mérete tökéletesen alkalmassá teszi a személyi drónokra való felszerelésre.

 FLIR DUO hőkamera

 

De mire is használható a kamera? A FLIR DUO az egyébként nem szakemberek számára is lehetővé teszi, hogy a levegőből könnyedén felmérjék, ellenőrizzék a házak hőszigetelésének megfelelő, vagy épp hibás működését.

2 DUO modell jelent meg, az alap kamera, és a DUO R, mely a még tökéletesebb felvételekhez szükséges a szakértőknek és profi drónosoknak.

A DUO-n felül, a FLIR bemutatott 2 továbbfejlesztett hőkamerát okostelefonokra. A FLIR One dizájnja tökéletesen illeszkedik kialakításában a telefonhoz. A FLIR One Pro azonban több spot módot is kínál, és míg a felbontás megegyezik a szabványos FLIR One modellel, a Pro modell új képfeldolgozó motorral rendelkezik, amely a FLIR szerint sokkal élesebb termikus képeket készít. A továbbfejlesztett FLIR One és a FLIR One Pro nyáron kerülnek a piacra.

 

FLIR One hőkamera

 

A FLIR DUO kamerák hamarosan hozzánk is megérkeznek. Részletekért vedd fel velünk a kapcsolatot!Legfrissebb cikkek


DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
Dji MINI2 drone bemutató
Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés is jár, a Mavic kiesett a névből - most már csak a Mini. Sok szempontból nagyon hasonló a régebbi verzióhoz, a Mini 2 számos frissített funkcióval rendelkezik, például egy továbbfejlesztett 4K / 30p kamerával, a Raw + JPEG fájlok rögzítésének képességével és az OcuSync 2.0 vezérlő átvitelével a Wi-Fi helyett. Ezek a funkciók nyilvánvaló javulást jelentenek a Mavic Mini-hez képest, a könnyű kezelhetőséggel és az élénk, masszív kialakítással együtt a Mini 2 könnyen a legjobb drón 170.000 forint alatt.
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD