Fertőtlenítés drónokkal: Kínában a koronavírus ellen

Főoldal > Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

DrónExpert

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában


2020/02/12

A Kínát és a környező országokat rettegésben tartó koronavírusról már az egész világ hallhatott. A betegségnek már számos halálos áldozata van, de szerencsére az emberi zsenialitás gyakran ilyen szükséghelyzetekben mutatkozik meg igazán.

Drónokat vetnek be a települések fertőtlenítésére Kínában

Kínában például több településre is drónokkal permeteznek fertőtlenítőszert, hogy így próbálják megfékezni az országban tomboló vírus terjedését. Az ország több részén is permetezésre átalakított drónokkal igyekeznek felvenni a küzdelmet a betegség ellen.

 Egy hezei lakos (Santung tartomány) egyébként permetezésre használt drónjaival igyekszik minél több fertőtlenítőszert szétszórni a település felett. A drónokat 16 ezer négyzetméternyi terület lepermetezésére tervezik felhasználni.

 

Liu, a projekt vezetője elmondta, hogy több permetezésre vásárolt drónja is van, amikre most télen nincs szüksége. A gazdának már a holdújév, vagyis kínai újév (ami idén január 25-re esett) napján eszébe jutott az ötlet, de az esőzések miatt kénytelen volt várni a megvalósítással.

 

Csin Csunhong, egy longfui (Szecsuan tartomány) haszonnövény-védelmi biztos sikeresen fertőtlenítette települését január 30-án, amiről így nyilatkozott:
„A drónok sokkal nagyobb területet képesek lefedni és nagyon eredményesek lehetnek a betegségek megelőzésében.”

 

A permetezésre fejlesztett drónok mellett rendőrségi és fogyasztói drónokat is átalakítanak több tartományban (Csilin, Csöcsiang, Santung), hogy fertőtlenítőszert szórhassanak szét a kijelölt területeken.

 

Ezek az intézkedések nagyszerűen demonstrálják, hogy a drónok sokkal többek, mint repülő játékszerek vagy hobbikellékek, illetve azt, hogy a hétköznapi emberek is képesek zseniális megoldásokkal előállni, ha a szükség megköveteli azt. Kíváncsian várjuk, hogy milyen helyzetekben bizonyulnak még életmentőknek a drónok, habár őszintén reméljük, hogy minél ritkábban kell majd ilyen borzasztó okokból a levegőbe engedni őket!
 Legfrissebb cikkek


Drónszabályok Spanyolországban
Hogyan szabad drónozni Spanyolországban? Milyen a Spanyol szabályozás Mallorca, Vagy a Kanári szigetek, Teneriffe, Gran Canaria, Barcelona, Ibiza, Lanzarotte vagy egyéb más Spanyol uticél esetén? Mutatjuk! 
DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD