A legkülönlegesebb dróntények, melyeket neked is meg kell ismerned! |DroneXpert

Főoldal > Elképesztő tények a drónokról, melyeket érdemes megismerned!

DrónExpert

Elképesztő tények a drónokról, melyeket érdemes megismerned!


2018/12/02

A drónok manapság már elképesztő népszeűségne örvendenek. Ennek köszönhetően egyre többen választják magunak ezt a hobbit, azonban sokszor elfelejtkeznek az alapokról, és utána olvasás, utánajárás nélkül vetik bele magukat a repülésbe. Most olyan dróntényeket mutatunk, melyeket mindneképpen érdemes elolvasnod mielőtt repülésre adod fejed legújabb drónoddal, és még a tapasztalt pilótáknak is tartogatunk meglepetéseket. 

Különleges tények, melyeket még garantáltan nem hallottál a drónokról!

Szelfizés drónnal?

Sokan nem hittek benne, és csak reklám fogásnak vagy legendának hitték a hírt a szelfi drónról, de valóban létezik. Előnye hogy mindent tud amit egy rendes drón csak kicsiben, és az ára is igen kedvező, így a teljesen kezdők is minimális kockázat mellett próbálhatják ki ezt a csodás hobbit.

  


Mit szól a hideghez az akkumulátor?

Mivel a drónok akkumulátorai is LithiumIon akkumulátorok ezért nehezen viselik a hideget. A használati utasításban nem véletlenül van benne az ajánlott 0 fok feletti használat, mert ez alatt sajnos hajlamos a hírtelen merülésre az akkumulátor, ami nagy kockázatot jelenthet repülés közben. Mindenképpen érdemes szobahőmérséletű akkumulátorokkal megkezdeni a repülést a nagy hidegben, és a párás, csapadékos időjárást mindenképpen elkerülni.

 

Ismerd meg Te is a legismertebb drónokat


Elképesztő funkciók az akkumulátorokban

A DJI intelligens akkumulátorai egészen elképesztő funkciókkal rendelkeznek, hiszen képesek az aktuális töltöttségi szintről folyamatos információt adni repülés közben, ezzel segítve a repülés távolságának és idejének tervezését. Ezenkívül ha hosszú távon nem használjuk őket képesek lemeríteni magukat ezzel megvédve az akkumulátort a sérülésektől, ez körlbelül egy hét állás után kezdődik el, de mineképpen jó tudni, hogy a belső elektronika képes megvédeni a drága akkumulátorokat.  

 

 

Vajon tényleg képes automatikusan hazajönni?


Hihetetlennek hangzik elsőre,de a DJI drónok mindegyike rendelkezik automatikus hazatérés funkcióval, ami azt jelenti, hogy ha elveszti a jelet magától képes visszatérni a kiindulási pontra. Ez elképesztően nagy biztonság érzetet ad repülés, mert így nem kell félteni a drága játkszet attól, hogy elveszik a környéken, és ki lehet merészkedni messzebb is, és próbálgatni a drón és a távirányító határait. Ez is egy plusz adalék a biztonságos repüléshez!

 

4K felvételek a levegőben


A legújabb drónokban már alapfelszereltség a kamera, ráadásul sokszor jobb minősgben rögzítenek képet, mint mondjuk a család kameája. Elképesztő tény, de az elmúlt években kijövő drónok többsége már képes 4K minőségű felvételek rögzítésére, így sokkal szíesebb, és élesebb képeken örökíthetjük meg azt mit a drón a magasban lát!

 

Vajon tényleg mindent tudsz a drónozásról?

A DJI a vezető


A DJI egy közel 7 éve alakult cég, mely kifejezetten a drónok gyártására, fejlesztésére szakosodott. Rövid pályafutásuk alatt azonban a piac közel 70 %-ára tették rá a kezüket, ami egészen elképesztő. Mindez a magas minőségű gépeiknek, és a biztonságot garatáló rendszereiknek köszönhető. A fejlesztések pedig egyelőre nem állnak le, így valószínűleg egyre nagyobb szeletet metszenek ki ebből a ma még kicsinek számít, ám egyre növekvő piacból!

 

 

Nem mindenhol lehet repülni


Bár még eységes szabályozás nem született a drónok reptetésével kapcsolatban, bizonyos országokba még a drónok bevitelét is tiltják, és többynire örökre elkobozzák a reptéren a szerkezeteket. Ha Te nem akarsz így járni mindig tájékozódj az aktuális szabályokról!

 

KEvésbé ismert tények drónozóknakLegfrissebb cikkek


Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
Dji MINI2 drone bemutató
Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés is jár, a Mavic kiesett a névből - most már csak a Mini. Sok szempontból nagyon hasonló a régebbi verzióhoz, a Mini 2 számos frissített funkcióval rendelkezik, például egy továbbfejlesztett 4K / 30p kamerával, a Raw + JPEG fájlok rögzítésének képességével és az OcuSync 2.0 vezérlő átvitelével a Wi-Fi helyett. Ezek a funkciók nyilvánvaló javulást jelentenek a Mavic Mini-hez képest, a könnyű kezelhetőséggel és az élénk, masszív kialakítással együtt a Mini 2 könnyen a legjobb drón 170.000 forint alatt.
A dróntechnológia múltja és jelene, jövője
Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD