Elképesztő dolgokra lehetünk képesek a drónok felhasználásával! |DroneXpert

Főoldal > Életmentés drónnal?- Az első ötletek nagyon biztatók!

DrónExpert

Életmentés drónnal?- Az első ötletek nagyon biztatók!


2018/09/30

A drónok egyre nagyobb népszerűségnek örvendenek hazánkban, és szerencsére egyre többen kezdenek el azon gondolkozni, mire lehetne ezeket az apró repülő szerkezeteket használni a szórakozáson, és a filmezésen kívül. Megmutatjuk milyen hasznos ötletek születtek az elmúlt években, és szavazhattok arról, szerintetek melyiknek kellene megvalósulnia!

Lásd meg a csodát a drónozás világában különleges felhasználási területeik megismerésével.

A drónozás évről évre egyre nagyobb népszerűségnek örvend az egész világon, és szerencsére ez az őrület mára elérte hazánkat is. A mai napig sok ellenzője van a drón reptetésnek, azonban egyre többen kezdenek el azon gondolkozni, hogyan lehetne a mindennapokban hasznosítani a drónokat. A kétkedők is megnyugodhatnak, ugyanis az Európai parlament éppen egységes dróntörvény kidolgozásán munkálkodik, aminek segítségével visszaszoríthatók lesznek a jövőben a visszaélések, és a bűncselekmények, melyeket drónokkal követnének el. Így nagy erőbedobással gondolkodhatunk azon, milyen jó ügyekben lehetnek segítségünkre a drónok.

 
Legtöbben egyelőre még csak a filmezési funkcióit használják a drónoknak, ennek köszönhetően ma már egy kis film sem készülhet el mesés drónfelvételek nélkül. Emellett pedig tökéletes kikapcsolódást jelent a mindennapokban, hiszen a repülés amellett, hogy elképesztő szabadság érzetet ad, az élmény amikor a környéket a levegőből csodálhatjuk meg felejthetetlen.

 


Az Országos Mentőszolgálat forradalmi ötlete


Csató Gábor a szervezet főigazgatója pár napja egy sajtótájékoztató elmondta, külföldi példák alapján elkezdenek egy új drónokkal végrehajtott életmentési módszer kidolgozásán. Az alapötlet szerint az utcai rosszullétek esetében a helyszínre juttatnának egy drón segítségével egy defibrillátort, amivel még a mentők kiérkezése előtt elkezdhetnék a sürgős újraélesztést. A drón 3-4 perc alatt a helyszínre tudja vinni a defibrillátort. Az előzetes felmérések szerint ezeknek a drónoknak, körülbelül 10 Km-es hatótávja lenne, és így 3-4 darabbal a teljes fővárost sikerülne lefedniük. Bár még a szabályozási rendszer hiányzik, de a technika adott, így hamarosan elkezdődhetne az életmentés egy drón segítségével. 

 

Eltűnt emberek keresése

Egyre többször fordul elő, hogy az eltűnések során bevetik a drónokat is, ami nem véletlen, a drónok ugyanis sokkal könnyebben, és gyorsabban mozognak, mint bármilyen másik jármű, és sokkal közelebb képesek a fákhoz repülni mint a helikopterek, ezért tökéletesen megfelelnek az erdős területek átvizsgálásához. Egyes információk szerint már Magyarországon is alkalmazzák a drónokat ilyen célokra.

 

Állatvilág és a drónok

Az állatvilágot kutatók is rájöttek a drónok nagy előnyére, mégpedig hogy általuk úgy vizsgálhatják a levegőből az állatpopulációkat, és a vízi élőlényeke, hogy nem avatkoznak bele a környezetbe, és így nem zavarják meg az állatok természetes élőhelyét. Sok kísérlet zajlik a mai napig ebben a témakörben, és köztük vannak sikeresebbenk mondhatók is, így például sikeresen tudtak követni, és vizsgálni bálnákat az óceánban anélkül, hogy közelebb kellett volna merészkedniük a kutatóknak. Elképesztő lehetőségek rejlenek a drónokban, a vízállók pedig igazi úttörők ebben a kategóriában, hiszen a nyílt vizen a legnehezebb hozzá férni beavatkozás nélkül az állatokhoz.

 

 

Amazon drón kísérlet


A drónoknak egyre nagyobb szerep jut az életünkben, ezért sem meglepő a sok kísérletezés, amivel hasznos munkára szeretnénk őket fogni. Az egyik nagyon híres teszt az Amazon nevéhez fűződik, ugyanis a multinacionális cég kipróbálta lehetséges e a drónokkal a csomagokat házhoz szállítani. Egyelőre még kiforratlan kicsit az ötlet, azonban a próbálkozás jó. A drónok sebességüknek köszönhetően tökéletesen alkalmasak nagyobb utak megtételére, és legtöbbször jobban is járunk, ha csak a drón megy, mivel a levegőben nem kell a dugókkal megküzdeniük, így nagy előnyük, hogy mindenhova sokkal gyorsabban képesek eljutni mint az emberek. Ráadásul ebben az esetben sokkal olcsóbban lesznek majd képesek kiszállítani a csomagokat, mint egy futár cég. 

 


Kátyúzás drónokkal

A különleges forradalminak számító ötlet, a mindennapjainkba hozhatna változást, és a kátyúk eltűntetésében lenne nagy szerepe. A mai drónok még nem képesek nagyobb súlyok szállítására, de ha a fejlesztések a tervek szerint alakulnak, akkor képesek lehetnek a kátyúk eltűntetésére is. A tervek szerint napközben kerülne sor a gödrök kijelölésére, és az anyag igény megjelölésére, majd az éjszaka leple alatt, drónokkal aszfaltot fecskendeznének a kátyúkba ezzel orvosolva a problémát. Nagyszabású ötlet, de ha sikerül egyre nagyobb szerep juthat a drónoknak a mindennapokban, és egyre szélesebb körben terjedhetnek el. 

 


Kína forradalmasítja a postai felhasználást


A kínaiak egészen jók abban, hogy minél több területen bevonják a mindennapi mukavégzésbe a drónokat. Így kerülhetett sor a postai levél küldés drónosítására. Ebben a projektben egyértelműen arról van szó, hogy szerintük sokkal könnyebb, gyorsabb, és ne utolsó sorban olcsóbb kiszállítani a könnyebb levél küldeményeket, melynek első próbáját megtekinthetietek az alábbi videón. Egészen logikus ötlet, de nem biztos, hgy valaha is sikeres a postai küldemények kiszállítása drónok segítségével, mindenesetre próbálkozásból nincs hiány.Legfrissebb cikkek


Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
Dji MINI2 drone bemutató
Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés is jár, a Mavic kiesett a névből - most már csak a Mini. Sok szempontból nagyon hasonló a régebbi verzióhoz, a Mini 2 számos frissített funkcióval rendelkezik, például egy továbbfejlesztett 4K / 30p kamerával, a Raw + JPEG fájlok rögzítésének képességével és az OcuSync 2.0 vezérlő átvitelével a Wi-Fi helyett. Ezek a funkciók nyilvánvaló javulást jelentenek a Mavic Mini-hez képest, a könnyű kezelhetőséggel és az élénk, masszív kialakítással együtt a Mini 2 könnyen a legjobb drón 170.000 forint alatt.
A dróntechnológia múltja és jelene, jövője
Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD