Ezeket a helyeket fel kell fedezned idén nyáron drónoddal!

Főoldal > Ezeket az európai országokat érdemes meglátogatni egy drónnal a hátizsákodban

DrónExpert

Ezeket az európai országokat érdemes meglátogatni egy drónnal a hátizsákodban


2018/06/29

Európa egy színes, változatos kontinens, ahol tényleg mindenki találhat magának valamit, amibe egy életre beleszeret majd. A megszámlálhatatlan mennyiségű kastély, vár, templom és más történelmi jelentőségű épület, a hófödte hegyvidékek és a napsütötte tengerpartok miatt nem is csoda, hogy a világ minden sarkából látogatnak ide emberek fényképezőikkel és drónjaikkal, hogy megörökíthessék ezeket a természetes és mesterséges csodákat.

Elképesztő helyek Európában, melyeket fel kell fedezned drónoddal!

Lehet, hogy te is éppen ilyen utazásra készülsz valamelyik közeli országba, hogy életre szóló élményekkel és eszméletlen légi felvételekkel térhess haza. Mielőtt egyáltalán lefoglalnád a szállást és megrendelnéd a repülőjegyeket, először persze el kell döntened, hogy melyik európai országot szeretnéd meglátogatni drónoddal. A választék nagy, és habár minden országnak megvannak a maga szépségei, mi most szeretnénk néhányat külön kiemelni a sok közül!

  

Fontos – Mielőtt belekezdenénk…


Egy drón rengeteg újdonsült felelősséggel jár, többek között azzal is, hogy tisztában kell lenned a célországban érvényes, drónhasználatot szabályozó törvényekkel. Minden országban sajátos törvények élhetnek, ezért fontos, hogy időben tájékozódj ezekről. Nem mindegy például, hogy saját vagy üzleti (például reklám) célokra engeded fel drónodat a levegőbe, és hogy hol, milyen magasságban és milyen készülékkel teszed azt.

 

 

Mielőtt tehát útra kelnél, tájékozódj az adott ország törvényeivel kapcsolatban, hogy elkerüld a kellemetlen helyzeteket, és hogy ne cipeld magaddal feleslegesen készülékedet egy olyan helyre, ahol nem használhatod.

 

 

Skócia


Skócia első sorban lélegzetelállító, jellegzetes tájairól híres, így természetes, hogy listánkra is felkerült. Az ország tele van nyitott, lakatlan, mesébe illő vidékekkel, ahol úgy engedheted „szabadjára” drónodat, hogy ne kelljen aggódnod a tömegek, épületek és más akadályok miatt. Többek között érdemes ellátogatni a vadregényes Glen Roy természeti rezervátumba a Skót-felföldön, ahol végtelen zöld mezők és patakokkal csíkozott hegyek várnak, ameddig csak a szem ellát.

 

 

Ha Skóciába, vagy az Egyesült Királyság más részeibe készülsz drónoddal, akkor tanulmányozd át a Civil Aviation Authority (CAA) szabályzatát a repülő készülékekkel kapcsolatban.

 

Elképesztő felvételeket készíthetsz Skóciában

 

Spanyolország


Spanyolország szépségéről feleslegesen győzködnénk bárkit is – ennek a mediterrán országnak minden világjáró drónpilóta bakancslistáján ott a helye. Ami fontosabb, hogy szót ejtsünk néhány szabályról, ami a drónokra vonatkozik ezen a vidéken.

 

 

Spanyolországban kizárólag csak a 18. életévüket betöltöttek kezelhetnek drónt (bármilyen személyes vagy munkacélból), és csak érvényes engedély felmutatásával. Ezt mindenképpen érdemes előre elintézni a kellemetlenségek és az időpocsékolás elkerülése érdekében.

 

 

Svájc


Európai körutazásod során Svájc is az érintett országok listáján kell, hogy szerepeljen, ha másért nem, az Alpok itteni szakasza miatt mindenképpen. A szabadidős drónhasználat csak nap közben engedélyezett, habár többnyire egyébként is csak ilyenkor olyanok a fényviszonyok, hogy megérje a levegőbe emelni kamerával felszerelt készüléked.

 

Mesés tájakat fedezhetsz fel a levegőből Svájcban!

 

Olaszország


Borok, pizzák, ókori épületcsodák – Olaszország csodáinak listája hosszabb, mint amennyit itt fel tudnánk sorolni, szóval maradjunk a drónos témánál. A tésztaételek országban nincs szükség engedélyre a drónreptetéshez, de bizonyos szabályokra kötelezően oda kell figyelned. Nem repülhetsz tengerpartok, települések felett és repterek közelében, illetve vannak bizonyos szabályok a drón méretét illetően is. A szbályokat a DroneZine webhelyén (https://www.dronezine.it/) találod (olasz nyelven).

 

 

Görögország


Ha van még egy olyan ország Európában, aminek olyan régi és gazdag történelme és kultúrája van, mint Olaszországnak, az Görögország. Az itt életben lévő drónszabályokat a GCAA webhelyén (http://www.ypa.gr/en/) találod, ahol kötelezően regisztrálnod kell készülékedet, mielőtt bárhol, bármilyen céllal a levegőbe emelnéd azt. A regisztráció után érdemes magadhoz venni egy térképet a tiltott repülési zónákról – ha ezeket elkerülöd (és odafigyelsz mások épségére), akkor mesébe illő felvételeket készíthetsz majd.

 

A Görög kultúra felülnézetből is igazán lenyűgöző

 

Horvátország


A horvát drónreptetési szabályokkkal a helyi hatóságok webhelyén (http://www.ccaa.hr/english/naslovnica_1/) webhelyén ismerkedhetsz meg. Ha minden a helyén, akkor nincs más dolgod, mint valami gyönyörűt alkotni mindazzal a természetes és ember alkotta szépséggel, amiket szomszédunk kínál.

 

Ezt a mesés élményt te sem hagyhatod ki drónoddal!

 

Németország


Németország drónreptetési szabályzata eléggé összetett, ezért csak akkor indulj útnak ide, ha teljesen sikerült értelmezni őket. Az ország sűrűn lakott és rengeteg népes város és kisebb település található benne, a ritkásan lakott hegyvidékek tökéletes célponttá teszik minden dróntulajdonos számára!

 

Nem is gondolnánk, de Németország is tartogat különlegességeket!

 

Norvégia


Norvégiába drónnal vagy anélkül is érdemes ellátogatni egyszer az életben, hiszen az északi fények olyan természeti csoda, amelyet kevés más országból csodálhat meg ilyen közelről az ember. Más országokhoz hasonlóan Norvégiában is vannak bizonyos előírások a drónok maximális súlyát illetően, és hogy milyen magasra, lehet reptetni őket. Az erre vonatkozó szabályokat a helyi hatóságok webhelyén (https://www.regjeringen.no/en/dep/sd/organisation/subordinate-agencies-and-enterprises/civil-aviation-authority---norway/id443418/) találod.

 

Fedezd fel Norvégia különleges helyszíneit is drónoddal!
 Legfrissebb cikkek


Drónszabályok Spanyolországban
Hogyan szabad drónozni Spanyolországban? Milyen a Spanyol szabályozás Mallorca, Vagy a Kanári szigetek, Teneriffe, Gran Canaria, Barcelona, Ibiza, Lanzarotte vagy egyéb más Spanyol uticél esetén? Mutatjuk! 
DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD