Ilyen lesz a DJI Phantom 5

Főoldal > Ilyen lesz a DJI Phantom 5

DrónExpert

Ilyen lesz a DJI Phantom 5


2017/11/01

A DJI eddigi termékmegjelenéseit elnézve egyre valószínűbb, hogy a közeljövőben számíthatunk egy új modellre, méghozzá egy olyanra, amely nevében már nem a 4-es, hanem az 5-ös szám jelenik majd meg. A korábbi modellek többnyire az év vége vagy év eleje tájékán jelentek meg, így nincs kizárva, hogy az új Phantom 5 is ekkorra várható.

DJI Phantom 5

Azt még nem lehet tudni, hogy a DJI tervez-e új Phantomot kiadni, hiszen a legfrissebb modellek (Spark Mavic Pro, Phantom 4 Pro, Inspire 2) még mind viszonylag újaknak számítanak.

 Jelenleg tehát többnyire csak találgathatunk azt illetően, hogy mire számíthatunk a DJI Phantom 5-ben, illetve hogy mikor érkezik.

 

 

Hogy néz majd ki az új DJI Phantom 5?

 

A Phantom 5 első ránézésre nem valószínű, hogy sokban különbözik majd elődjétől. A design eddig is bevált, és a különböző extrák csak tovább növelnék a modell súlyát, csökkentve ezzel a repülési időtartamot. A Phantom 4 abban különbözik a többi DJI terméktől, hogy ez az egyetlen modell, amely nem használ behajtható propellereket, ami remélhetőleg a Phatnom 5-tel változik majd a szállíthatóság szempontjából.

 

 

A Phantom 5 kamerája

 

A Phantom 4 kamerája hatalmas előrelépés volt – a Phantom 4K videót képes rögzíteni 60 FPS-sel, a megnövelt (1”) szenzorméretből származó képminőség ugrásról nem is beszélve.

 

Ekkora ugrás azonban nem valószínű a Phantom 5-ben – egy nagyobb szenzor és nagyobb videó felbontás lényegesen nagyobb feldolgozási sebességet követelne meg. A dinamikus tartomány és az ISO teljesítmény ettől függetlenül tovább javulhat majd. Állóképek tekintetében sem valószínű nagy ugrás a Phantom 4 jelenlegi 20 megapixeléhez képest.

 

Bizonyára mindenki örülne egy zoomolható kamerának, azonban az ilyen objektívek lényegesen nagyobb méretűek, mint a fix designok, ami a levegőben töltött idő kárára mehet.Legfrissebb cikkek


DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
Dji MINI2 drone bemutató
Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés is jár, a Mavic kiesett a névből - most már csak a Mini. Sok szempontból nagyon hasonló a régebbi verzióhoz, a Mini 2 számos frissített funkcióval rendelkezik, például egy továbbfejlesztett 4K / 30p kamerával, a Raw + JPEG fájlok rögzítésének képességével és az OcuSync 2.0 vezérlő átvitelével a Wi-Fi helyett. Ezek a funkciók nyilvánvaló javulást jelentenek a Mavic Mini-hez képest, a könnyű kezelhetőséggel és az élénk, masszív kialakítással együtt a Mini 2 könnyen a legjobb drón 170.000 forint alatt.
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD