DJI Osmo Pocket vásárlás: minden, amit tudnod kell vásárlás előtt a DJI Osmo Pocketről!

fooldal > Amit a DJI Osmo Pocketről tudni érdemes

DrónExpert

Amit a DJI Osmo Pocketről tudni érdemes


2019/05/24

Az elmúlt időszak igazán eseménydús volt a DJI számára – megjelent a nagysikerű Mavic drón utódja, a cég nemrégiben bejelentette első akciókameráját (Osmo Mobile), és kaptunk egy olyan készüléket is, ami valószínűleg egy e két kategória közötti űrt hivatott kitölteni – ez lett a DJI Osmo Pocket.

DJI Osmo Pocket vásárlás tudnivalók

Habár ránézésre leginkább egy akciókamerához hasonlít, és valóban rá lehet erősíteni akár egy kerékpáros sisakra is, egy teljesen más célt szolgáló termékről van szó. Az Osmo Pocket egy zsebre vágható kamerának készült, és az okostelefonokat tartó gimbalok, illetve a nagyobb, kamerával felszerelt Osmo termékek kisöccsének tekinthető.

 A DJI Osmo Pocket lényege, hogy egy maroknyi, zsebben is elférő kialakításban kínál mechanikailag stabilizált, jó minőségű videót.

 

A DJI Osmo Pocket főbb tulajdonságai

Az Osmo Pocket használatakor egyértelművé válik, hogy a DJI nem ma kezdett el stabilizációs technológiákkal foglalkozni. Ez az aprócska kamera háromtengelyes mechanikus stabilizációt kínál, és 4K-s felvételek készíthetők vele 60FPS mellett (100 Mb/s tömörítéssel). Ilyen téren sokban hasonlít a Mavic 2 Próra, ami teljesítményében szintén ugyan ezt kínálja, habár a zsebgimbal 1/2,3”-os szenzora elé nem egy Hasselblad objektív került.

 

Az Osmo Pocket hátulján egy 1”-os képernyő kapott helyet, amin apró méretben ugyan, de láthatjuk azt, amit a kamera is lát, illetve ezen állíthatók be a különböző rögzítési opciók és a felvételeket is vissza lehet nézni rajta.

 

Íme a legfontosabb tudnivalók a DJI Osmo Pocketről vásárlás előtt:

•    Magasság: 101mm
•    Videó: 4K@60
•    Fénykép: 12MP
•    Kijelző: 2,54cm (1”)
•    Akkumulátor: durván 2 óra (4K@30 felvétel esetén)
•    Vízálló: csak a külön vásárolható speciális tokkal
•    ActiveTrack funkció: Van
•    FaceTrack funkció: Van
•    Timelapse / motionlapse funkció: Van
•    Automatikus panorámakép funkció: Van
 

Érdemes megjegyezni, hogy a továbbfejlesztett FaceTrack funkció habár képes megtalálni az arcokat a képen (és a kép közepén tartani azokat felvétel közben), valójában nem arcfelismerő technológiáról beszélünk.

 

Az élesebb szeműek észrevehették a képeken, hogy a képernyő alatt és a gombok felett van valami, ami nem illik a designba. Az a valami a DJI szerint egy úgynevezett Universal Port, vagyis univerzális csatlakozó – ezen keresztül csatlakoztathatjuk iPhone telefonjainkat és Androidot futtató USB-C készülékeinket is, amiket nagyobb képernyőkként használhatunk. Ehhez a DJI Mimo alkalmazásra lesz szükség, aminek használatával olyan funkciók is elérhetővé válnak, amikre az Osmo Pocket önmagában nem képes.

 

Az egyik ilyen funkció a Story mód, amiben kameramozgási sablonok vannak, amelyek segítségével egy rövid videós történetet lehet összeszerkeszteni. A másik a Pro mód, ami részletesebb kamerabeállításokat biztosít.
 Legfrissebb cikkek


Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
Dji MINI2 drone bemutató
Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés is jár, a Mavic kiesett a névből - most már csak a Mini. Sok szempontból nagyon hasonló a régebbi verzióhoz, a Mini 2 számos frissített funkcióval rendelkezik, például egy továbbfejlesztett 4K / 30p kamerával, a Raw + JPEG fájlok rögzítésének képességével és az OcuSync 2.0 vezérlő átvitelével a Wi-Fi helyett. Ezek a funkciók nyilvánvaló javulást jelentenek a Mavic Mini-hez képest, a könnyű kezelhetőséggel és az élénk, masszív kialakítással együtt a Mini 2 könnyen a legjobb drón 170.000 forint alatt.
A dróntechnológia múltja és jelene, jövője
Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD