DJI Osmo Action: áttekintés, specifikáció

fooldal > DJI Osmo Action: áttekintés, specifikáció

DrónExpert

DJI Osmo Action: áttekintés, specifikáció


2019/08/14

Kihívója akadt a GoPRO méltán híres akciókameráinak a DJI Osmo Action személyében. De mit is tud pontosan ez a gép, miben különbözik a GoPRO-tól? Mutatjuk!

DJI Osmo Action akciókamera vásárlás: áttekintés, specifikáció

Az akciókamerák piacát hosszú éveken keresztül a méltán népszerű GoPro uralta, és habár itt-ott fel-fel bukkant néhány ígéretes alternatíva (és megannyi olcsó „koppintás”), egyetlen márka sem tudta azt a minőséget és sokoldalúságot kínálni, amit az amerikai cég már rég óta biztosított az adrenalin, és a különleges, immerzív felvételek szerelmeseinek.

 Sokáig kellett tehát várniuk azoknak, akik egy igazán méltó versenytársra vágytak a GoPro Hero szériája mellé, de 2019 tavaszán DJI jóvoltából (egy másik márka, ami nem kíván részletes bemutatást) meg is kapták azt.

 

A DJI Osmo Action akciókamera előlapi kijelzője

A DJI Osmo Action első ránézésre sokban hasonlít a nagy múltú GoPro kamerákra, azonban közelebbről megvizsgálva máris észrevehetjük rajta legszembetűnőbb újítását: az előlapi képernyőt, ami egészen más célt szolgál, mint a Hero modellek kijelzője. A DJI Osmo Action 1,4”-os előlapi képernyője a videókompozíciót hivatott megkönnyíteni – segítségével a felhasználó folyamatosan láthatja, amit a kamera is rögzít, biztosítva ezzel, hogy mindig az legyen a képben, amit mi szeretnénk.

 

A DJI készüléke természetesen egy „rendes” hátsó (2,2”-os) képernyőt is kapott, ami a videók részletesebb visszanézésére is alkalmas.

 

 

Kattints a képre a DJI Osmo Action kamera vásárlásáért! 

 

A DJI Osmo Action váza, gombok és funkciók

Az Osmo Action vázán három fizikai gomb helyezkedik el (a GoPro által kínált 2 helyett), amelyek kifejezetten egyszerűvé teszik a menü navigációját és az általános kezelést – ezek fontos szempontok minden akciókamera számára, hiszen a felvételekre gyakran egy pillanat alatt kész kell legyünk, nehogy lemaradjunk róluk.

 

A DJI Osmo Action akciókamera teljesítménye

A DJI kínálata nem minden tekintetben előzi le legutóbbi GoPro Hero modellt – az amerikai cég többéves tapasztalata több helyen is érezhető, ha az ember egymás mellett használja a két kamerát. Videóminőség terén hasonló teljesítményt kapunk mindkét oldalról, ámbár a GoPro még mindig jobb HDR funkciókkal rendelkezik (a DJI hajlamos sötétebbre venni az árnyékos részeket). Természetesen 4K-ban is rögzíthetünk HDR videót a DJI készülékével, azonban csak 30 FPS mellett (HDR nélkül ez 60 FPS is lehet), és a magasabb dinamikáért a készülék RockSteady stabilizációs képességét is fel kell áldoznunk.

 

A GoPro tehát valamivel jobb videóminőséget kínál, illetve egy óriási látószögű SuperVeiw funkciót is. A DJI persze nem ül tétlenül, és nem egy firmware frissítést is kiadott már az Osmo Actionhöz, hogy versenyképesebbé tegye készülékét.

 

Akik igazán stabil felvételekre vágynak, azok rossz helyen keresgélnek az akciókamerák között. Mechanikus gimbaljának köszönhetően a DJI Osmo Pocket sokkal simább videófelvételeket kínál, és a forgatható kamera sem elhanyagolandó szempont. Persze ha inkább a hordozhatóság, a rögzíthetőség, és a tűrőképesség a szempont, akkor az Osmo Action egy lényegesen csábítóbb ajánlat, mint a Pocket, ráadásul a RockSteady stabilizáció sem utolsó benne.

 

Szóval kinek ajánljuk a DJI Osmo Actiont?

A DJI Osmo Action a megfelelő választás azoknak, akik számára fontos az egyszerű kezelhetőség, gyakran készítenek selfie videókat, és nem szeretnek sok időt pazarolni a menük navigálására. A készülék videóminősége és stabilizátora csupán enyhén marad el a továbbra is vezető GoPro mögött.
 Legfrissebb cikkek


Drónszabályok Spanyolországban
Hogyan szabad drónozni Spanyolországban? Milyen a Spanyol szabályozás Mallorca, Vagy a Kanári szigetek, Teneriffe, Gran Canaria, Barcelona, Ibiza, Lanzarotte vagy egyéb más Spanyol uticél esetén? Mutatjuk! 
DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD