DJI Mavic Mini drón vásárlás: specifikációk és első benyomások

Főoldal > DJI Mavic Mini drón: Kicsi a bors, de legális

DrónExpert

DJI Mavic Mini drón: Kicsi a bors, de legális


2019/11/21

A DJI 2019-es nagy újítása, a DJI Mavic Mini drón már virtuális polcainkon várja a vásárlókat. De mit is tud ez az apró, ám annál ütősebb drón? Mutatjuk a főbb tudnivalókat!

DJI Mavic Mini drón

DJI Mavic Mini drón – Első benyomások

A DJI Mavic Mini drón apró mérete, pontosabban pehelykönnyű súlya legfőbb jellemzője. A készülék mindössze 249 grammos, ami éppen, hogy az alatt a 250 grammos határérték alatt van, amitől felfelé már regisztrálni kell a drónokat a reptetéshez.

 A jelenleg élő jogszabályok szerint tehát a készülék játékdrónnak minősül, azonban a besorolás, és a Mavic drónoktól megszokott összehajtható hordozhatóság senkit se tévesszen meg – ugyanis az új DJI Mavic Mini drón 30 perces repülési időt, 4 kilométerre közvetített HD videóképet, háromtengelyes gimbal stabilizációt kínál, méghozzá egy 2,7K-s felbontású kamerával felszerelve. A Mavic Minihez egy külön hozzá készített távirányító is beszerezhető, ami persze Android és iOS készülékekkel is használható.

 

Szóval mi az, amit a DJI kénytelen volt „kispórolni”? A 4K-s kamera, az akadályelkerülő rendszer, a hosszú hatótávolság, a kézmozdulatos irányítás, és az olyan fejlettebb kamerafunkciók, mint a panorámakép, az alanykövetés, a timelapse, és az optikai zoom.

 

Mindezek ellenére kétségtelen, hogy bőven lesz piaca ennek a készüléknek. A DJI az elmúlt néhány év alatt rengeteg új drónt készített, és ma már egy konkrét táblázat kell ahhoz, hogy az ember eldönthesse, hogy melyik is az ideális választás számára. A DJI nagyobb, drágább drónjai ráadásul sok olyan funkciót is kínálnak, amelyeket az átlagos hobbipilóta soha nem használna.

 

A DJI Mavic Mini drón teljesítménye

A DJI Mavic Mini drón kellően fürge, de persze nem egy versenydrón. Irányíthatósága is bőven elfogadható, de persze nem érződik olyan határozottnak, vagy nagy teljesítményűnek, mint egy Mavic 2 Pro – hiszen nem is az. Ennek ellenére se nem lassúnak, se nem gyengének nem lehetne nevezni. Összességében egy jól kiegyensúlyozott készülék, amit élvezet reptetni – mint ahogy azt a DJI összes többi Mavicjétől megszokhattuk. Csúcssebessége, ideális körülmények között, sport módban 45-47 kilométer per óra körül mozog.

 

Kis mérete ellenére a fokozottan szeles helyzetekben sem kell túlságosan félteni a DJI Mavic Mini drónt. Az aprócska drón meglepően határozottan képes manőverezni vagy egy helyben lebegni az őszi szélben, és a háromtengelyes gimbal gondoskodik róla, hogy a videó teljesen rezzenéstelen maradjon.
 

 

Az új DJI Mavic Mini drónhoz új alkalmazás is jár! 

A DJI Mavic Mini a DJI új pilótaalkalmazását, a DJI Fly-t használja. Ezt leginkább a már ismertebb DJI Go akadálymentesített változataként lehetne bemutatni, számos újítással. A biztonságosan berepülhető területek jobban integrálódtak az alkalmazásba, és több részletet kínálnak, mint a régebbi applikáció. A DJI jobb beépített támogatást kínál a közösségi alkalmazásához, a SkyPixelhez is.

 

Azonban az akadálymentesített DJI Fly-ból jó néhány funkció is hiányzik, amiket a Góban megszokhattunk, például a miniatűr térkép a képernyő alsó sarkában. Természetesen az alkalmazás még új, és megvan rá az esély, hogy a DJI idővel javítani, bővíteni fogja majd.

 

A DJI Mavic Mini drón kamerája

A 12 megapixeles 1/2,3”-os CMOS érzékelővel ellátott, 2,7K-s videó rögzítésére képes kamera ilyen áron meglepően jó minőséget kínál, és a dinamikus tartománnyal sincs gond, habár közvetlen napfény hatására a színek kifakulhatnak, de ezzel a Mavic Mini nincs egyedül.

 

Összességében a DJI Mavic Mini drónról…

Az új DJI Mavic Mini drón egy újabb telitalálat a kínai techvállalattól. Apró termete és pehelykönnyű súlya miatt páratlanul hordozható, ráadásul szinte bárhol a levegőbe ereszthető, és zárt terekben is könnyebb manőverezni vele (persze a drónpilótáktól elvárt kellő óvatossággal).

 

Sokaknak a DJI Mavic Mini lesz az első drónjuk, és jó eséllyel az egyetlen, amire valaha szükségük lesz. Azoknak viszont, akiknek nagyon fáj a 4K-s videó hiánya, a DJI Mavic Air jelentheti a megoldást.
 

 Legfrissebb cikkek


Drónszabályok Spanyolországban
Hogyan szabad drónozni Spanyolországban? Milyen a Spanyol szabályozás Mallorca, Vagy a Kanári szigetek, Teneriffe, Gran Canaria, Barcelona, Ibiza, Lanzarotte vagy egyéb más Spanyol uticél esetén? Mutatjuk! 
DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD