DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2... melyiket válaszd?

Főoldal > Melyik DJI Mavic drón való neked?

DrónExpert

Melyik DJI Mavic drón való neked?


2020/02/17

Pályafutása során a DJI számos Mavic drónt dobott a piacra, és aki így 2020 elején végigpillant a termékcsalád tagjain, az láthatja, hogy a különböző modellek árai jócskán eltérnek egymástól.

Szóval mi a különbség a DJI Mavic széria drónjai között? Miért választana valaki egy drágább modellt egy megfizethetőbb helyett vagy éppen fordítva? Mire kell odafigyelni, ha az ember DJI Mavic drónt szeretne vásárolni magának? A következő összehasonlításban minden kérdésre választ adunk, a cikk végén pedig egy hasznos táblázatot is találsz a felsorolt drónok alapadatairól.
 

DJI Mavic drónok: DJI Mavic Mini, DJI Mavic PRO, DJI Mavic 2

DJI Mavic Mini

 DJI Mavic Mini vásárlás ITT.

 

A Mavic Mini a DJI eddigi legkisebb és egyben egyik legérdekesebb drónja. A kezdők tökéletes választása, ez a drón meglepően sok korszerű funkciót és temérdek kreatív szórakozást kínál. Ultrakönnyű kialakítása és apró mérete miatt páratlan hordozhatóságot kínál, az új DJI Fly alkalmazás pedig egyszerű kezelést biztosít.

 

A DJI Mavic Mini kialakítása ultrakönnyű, és mindössze 249 grammos súlyával bizonyos országokban mentesül a kötelező drónregisztrációs szabályok alól. Természetesen, mint minden korábbi Mavic, a Mini drón is összehajtható designnal készült, ami még hordozhatóbbá teszi ezt az egyébként is aprócska készüléket.

 

A DJI Mavic Mini akár 30 percig is képes a levegőben maradni, hiszen pehelykönnyű súlyának mozgatásához nincs szükség komoly energiafogyasztásra.

 


DJI Mavic Mini drón – Kamera

Kis mérete ellenére a DJI Mavic Mini vázán egy háromtengelyes gimbal is helyet kapott, ami hatékonyan biztosítja a felvételek stabilitását. A kamera 12 megapixeles fényképeket és 2,7K-s felbontású videókat képes rögzíteni, ami még így is bőven több, mint amennyire a legtöbb hétköznapi pilótának szüksége lenne.

 

DJI Mavic Mini drón – Extrák

Az új DJI Fly alkalmazás alkotói sablonjai (Creator Templates) segítségével a felhasználók anélkül készíthetnek látványos videókat, hogy komolyabban kellene érteniük a szerkesztéshez. Az alkalmazás néhány koppintással magától összeállít egy látványos videót a felvételekből, amiket már lehet is megosztani a közösségi médián.

 

A Mavic Minihez természetesen saját távirányítót is készített a DJI, ami összesen 4 kilométeres távolságba engedi elreptetni a készüléket. Lefelé figyelő érzékelőjének és a beépített GPS egységnek köszönhetően a drón akár zárt terekben is képes stabilan egy helyben lebegni.

 

Kiknek ajánlott a DJI Mavic Mini?

A DJI Mavic Mini a kínai gyártó eddigi legkisebb, legkönnyebb és ezzel leghordozhatóbb drónja, amire maximálisan illik a „kicsi a bors, de erős” közmondás. Kiváló választás kezdőknek, vagy azoknak, akik nem szeretnének rögtön komolyabb összegeket költeni egy profibb készülékre. Továbbá ha gyakran utazol, akkor ennél a drónnál nem igazán találsz majd kényelmesebb opciót!

 

DJI Mavic Air

 

DJI Mavic AIR vásárlás ITT.

 

Akik valamivel több funkcióra vágynak, azok egy árkategóriával feljebb találják a DJI Mavic Air-t. A Mavic szériától megszokottan kötelezően összehajtható, kiválóan hordozható készülék háromtengelyes mechanikus stabilizációt (gimbal) kínál, kamerája pedig kár 4K-s felvételeket is képes rögzíteni, 30 FPS-sel. Külön előnye, hogy egy beépített 8 GB-os tárhellyel rendelkezik, így még ha el is felejted letörölni korábbi felvételeidet memóriakártyádról, akkor sem leszel akkora bajban.

 

A DJI Mavic Air összesen 21 percig képes a levegőben maradni.

 

DJI Mavic Air drón – Kamera

A DJI Mavic Air kameráját egy háromtengelyes gimbal stabilizálja, biztosítva ezzel a stabil felvételeket. A 4K-s, 30 FPS-es videók 100 Mbps tömörítéssel készülnek, tehát a drón nagyszerű videóminsőéget kínál.

 

DJI Mavic Air drón – Extrák

A DJI Mavic Air képes automatikusan 25 képből egy 32 megapixeles gömbpanorámát összeilleszteni, méghozzá másodpercek alatt.

 

A SmartCapture funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy akár a tenyerükről is a levegőbe engedjék a készüléket. A Mavic Air fedélzetén összesen három érzékelő (elöl, hátul, lent) biztosítja a készülék biztonságát és a nyugodt repülési élményt.

 

Kiknek ajánlott a DJI Mavic Air?

A DJI Mavic Air szintén kiváló választás kezdőknek és utazóknak egyaránt, és habár méretében és súlyában is meghaladja a Mini modellt, még így sem foglal majd sok helyet a táskákban, és az „extra teherért” cserébe 4K-s videót is kapunk.

 

DJI Mavic Pro Platinum

 

DJI Mavic PRO Platinum vásárlás ITT.

 

A DJI Mavic Pro Platinum a nagysikerű Mavic Pro utóda, ami az alapmodellnél hosszabb repülési időt és halkabb működést kínál. Kialakítása – nem meglepő módon – összehajtaható, maga a váz pedig egy nagyon elegáns, modern, ezüstös szürke borítást kapott.

 

A drón összesen 30 percig képes a levegőben maradni, persze optimális körülmények között. Mindez elődjénél 60%-kal halkabban történik.

 

DJI Mavic Pro drón – Kamera

A DJI Mavic Pro Platinum természetesen 4K-s videófelvételeket kínál 30 FPS-sel, fényképek terén pedig akár nyers fotókat is készíthetünk vele.

 

DJI Mavic Pro drón – Extrák

Az OcuSync technológiának köszönhetően a drón akár 7 kilométer messzire is elreptethető a távirányítótól, mindeközben pedig 1080p vagy 720p videóközvetítés is használható.

 

A DJI Mavic Pro Platinum előre és lefelé „néző” akadályérzékelőkkel rendelkezik, amelyek precíz pozícionálást tesznek lehetővé, akár műholdas lefedettség nélkül is. Ennek köszönhetően a Mavic Pro Platinum képes majdnem pontosan ugyan arra a pontra landolni, ahonnan a levegőbe emelkedett.

 

A Tripod Mode funkcióval a Mavic Pro Platinum lelassul, hogy sokkal aprólékosabb mozgásokat lehessen végezni vele, és ezzel beállítani a tökéletes képet – akárcsak egy lebegő állványon.

 

Kiknek ajánlott a DJI Mavic Pro Platinum?

Habár egy múltgenerációs készülékről van szó, a DJI Mavic Pro Platinum a mai napig egy nagyon versenyképes és funkciókkal teletömött drón, ami ideális profi felhasználásra is. Akik hajlandók valamivel mélyebbre nyúlni a zsebükben, azok keresve sem találnak majd jobb ajánlatot ebben az árkategóriában.

 

DJI Mavic 2 Pro és Mavic 2 Zoom

 

DJI Mavic 2 PRO vásárlás ITT.

 

A DJI Mavic 2 Pro jelenleg a Mavic termékcsalád királya, tele korszerű funkciókkal, az átlagnál jobb fényérzékenységgel és számos egyéb extrával. A Zoom szinte ugyan ezt kínálja, egyedül a kamerája más a Pro modellhez képest, ugyanis a Zoom egy valódi optikai zoomra képes objektívet kapott.

 

Természetesen mindkét drón összehajtható kialakítással készült, így a hordozhatóságból sem kell áldozni értük. A gyártó mindkét modellnél 31 percnyi repülési időt jelöl meg.

 

DJI Mavic 2 PRO és Mavic 2 ZOOM – Kamera

Ez az egyetlen terület, amelyen a DJI Mavic 2 Pro és a Mavic 2 Zoom modellek eltérnek egymástól, méghozzá jelentősen. A két kamera mindössze annyi hasonlóságon osztozik, hogy 4K-s felvételekre képesek és egy háromtengelyes gimbal stabilizálja őket.

 

A Mavic 2 Pro kamerájában (ami nem mellesleg egy Hasselblad gyártmányú készülék) egy 1”-os érzékelő foglal helyet, ami jobb fényérzékenységet kínál mint az összes többi Mavic drón (igen, még a Zoomnál is jobbat).

 

A Mavic 2 Pro továbbá a 10-bites Dlog-M színprofilt használja, ami részletesebb képes rögzíteni a különböző színátmeneteket és több flexibilitást kínál azoknak, akik utómunkát is szeretnek végezni felvételeiken.

 

Ha midnez nem lenne elég, a Pro modell 10-bites HDR felvételek rögzítésére is képes, ami kontrasztosabb, realisztikusabb videókat eredményez.

 

Ahol a Zoom modell leelőzi Pro testvérét, az a kamera objektíve, legalább is annak többszörös optikai zoom képessége. Ez az első és mindeddig egyetlen Mavic drón, ami tényleges optikai zoomot kínál, habár sok más fejlett videófunkció (amiket a Pro kapcsán említettünk) hiányzik belőle.

 

DJI Mavic 2 PRO és Mavic 2 ZOOM – Extrák

A Mavic 2 Zoom modell egyik sajátossága, hogy zoom objektívének köszönhetően „dolly zoom” felvételekre is képes, ami egy különleges, filmszerű vizuális „tértágítást” vagy szűkítést tesz lehetővé.

 

Szintén a Zoom modell extrája, hogy szuperfelbontású (Super Resolution) képeket is lehet vele készíteni, amelyek még több részletet kínálnak, mint bármelyik más Mavic drón fényképei.

 

Mindkét modell összes oldalán találhatók akadályérzékelő szenzorok, a lehető legbiztonságosabb repülési élményért.

 

Ha részletesebben is kíváncsi vagy a DJI Mavic 2 Pro és Zoom modellek összehasonlítására, akkor itt megtalálod.

 

Kinek ajánlott a DJI Mavic 2 Pro vagy a Zoom?

A Mavic 2 Pro és Zoom drónok a Mavic termékcsalád csúcsai, amik kifejezetten profi felhasználásra készültek. Ha tudod hasznosítani a Pro modell elképesztő videós funkcióit, vagy a Zoom sajátos kameráját, akkor minden bizonnyal már tudod a választ!

 

 

DJI Mavic drónok összehasonlítása

Név

Mavic Mini

Mavic Air

Mavic Pro Platinum

Mavic 2 Pro

Mavic 2 Zoom

Súly

249 g

430 g

734 g

907 g

905 g

Összehajtott méret (mm)

140 x 82 x 57

168 x 83 x 49

198 x 83 x 83

214 x 91 x 84

214 x 91 x 84

Kamera

1/2,3” CMOS, 12 MP

1/2,3” CMOS, 12 MP

1/2,3” CMOS, 12,71 MP

1” CMOS, 20 MP

1/2,3” CMOS, 12 MP

Videó

2,7k/30 FPS, 40 Mbps

4K/30 FPS, 100 Mbps

4K/30 FPS, 60 Mbps

4K/30 FPS, 100 Mbps

4K/30 FPS, 100 Mbps

Átviteli távolság

4 km

4 km

7 km

18 km

18 km

Repülési idő

30 perc

21 perc

30 perc

31 perc

31 percLegfrissebb cikkek


Drónszabályok Spanyolországban
Hogyan szabad drónozni Spanyolországban? Milyen a Spanyol szabályozás Mallorca, Vagy a Kanári szigetek, Teneriffe, Gran Canaria, Barcelona, Ibiza, Lanzarotte vagy egyéb más Spanyol uticél esetén? Mutatjuk! 
DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD