DJI Mavic 2 PRO drón vásárlás: csak profiknak!

fooldal > DJI Mavic 2 PRO drón vásárlás: csak profiknak!

DrónExpert

DJI Mavic 2 PRO drón vásárlás: csak profiknak!


2019/08/30

A Mavic 2 Pro talán a legjobb példa arra, hogy miért a DJI-t tartják a világ vezető dróngyártójának. Az új modell egy remek minőségű kamerát kínál, természetesen a Mavic szériától megszokott kompaktsággal ötvözve. Az új gyártmánnyal a DJI olyat alkotott, amit néhány évvel ezelőtt még teljesen lehetetlennek hittünk: A Mavic 2 Pro egy 20 megapixeles, 1” szenzorral felszerelt Hasselblad kamerát kapott.

DJI Mavic 2 PRO drón vásárlás

Persze nem ez az egyetlen újítás, ami miatt érdemes elgondolkodni a DJI Mavic 2 Prón. A széria eddigi legizmosabb képviselője korszerű akadályérzékelő szenzorokkal, rendelkezik, és nem csak több ideig képes a levegőben maradni az előző modellnél, hanem gyorsabb csúcssebességre is képes. Íme minden fontos tudnivaló erről a technológiai csodáról.

 DJI Mavic 2 PRO drón vásárlás: áttekintés a drónról

A DJI Mavic 2 Pro szinte minden téren egy előrelépés az első Mavichez képest. A nagyobb akkumulátorok hosszabb reptetést, a nagyobb motorok pedig jobb teljesítményt kínálnak. A gimbal is erősebb lett, így minden eddiginél stabilabb felvételeket kínál a pilóták számára. Mindemellett az egész váz valamivel aerodinamikusabb kialakítást kapott.

 

Az egyik legérdekesebb újítás a Hasselblad kamera, illetve a benne található 1”-os professzionális képérzékelő, ami már a Phantom 4 Pro szenzorával vetekszik (természetesen egy sokkal kisebb, hordozhatóbb kiszerelésben).

 

Fontos újdonság még a mindenirányú akadályelkerülő rendszer, ami összesen 10 érzékelővel igyekszik biztosítani a drón stabilitását illetve biztonságát. A szenzorok előre, hátra, felfelé, lefelé, és mindkét oldalra is „látnak”, így kevesebb meglepetés érheti a pilótákat reptetés közben.

 

A DJI Mavic 2 Pro drón vásárlás: specifikáció a drónról

•    Videó: 4K@30/25/24 & FullHD@120/60/30/25/24
•    Szenzor felbontás: 20 MP
•    Képméret: 5472 x 3648
•    Objektív: 28 mm
•    Blende (állítható): f/2.8 - f/11
•    ISO: 100 – 12 800
•    Csúcssebesség: 72 km/h
•    Átlagos repülési idő: 31 perc
•    Reptávolság: 17 km
•    Súly: 907 g
 

A DJI egy másik modellt is kiadott a Pro mellett, méghozzá a Mavid 2 Zoomot. Ha kíváncsi vagy a különbségekre a két drón között, akkor ITT találod részletes összehasonlításunkat.

 

A Mavic 2 Pro drón vásárlás: hogy fog viselkedni a drón a levegőben?

A DJI Mavic 2 Prót még elődjénél is egyszerűbb irányítani, ami nagy szó, hiszen már az első Mavic reptetése is egy élvezet volt. A távirányító sokkal érzékenyebb, ami már-már zavaró is lehet, de persze ezen is lehet állítani, hogy lehető legkényelmesebb reptetési élmény érdekében.

 

A korszerű akadályelkerülő rendszernek köszönhetően a Mavic 2 Pro lényegesen biztonságosabb is lett, így sokkal magabiztosabban emelkedhetsz vele a levegőbe (természetesen továbbra is töretlen figyelem mellett, elvégre te felelsz érte).
 

 

A DJI Mavic 2 PRO drón képminősége

A már többször is emlegetett Hasselblad kamera, a maga 1”-os képérzékelőjével pontosan azt csinálja, amire egy ilyen névtől számíthatunk: gyönyörű fényképeket és videókat készít.

 

A Pro modell képérzékelője valójában 4-szer akkora, mint a Mavic 2 Zoom szenzora, és 10-bites videófelvételekre is képe, méghozzá 100 Mb/s tömörítés mellet.

 

A DJI Mavic 2 PRO drón akkumulátora

A második Mavic generáció megújult üzemidővel is rendelkezik. Habár a gyártó 31 percet ígér, ám ez nagyjából 24-25 percre jön majd ki, főleg ha szeretnéd időben visszahívni a drónt egy biztonságos landolásra.

 

Az akkumulátorok teljes feltöltése másfél órát vesz igénybe, és a töltőegységhez egy beépített USB kábel is tartozik a távirányító töltésére.

 

Videózás a DJI Mavic 2 PRO drónnal

Ha a lehető legjobb minőségű, filmszerű videókat szeretnéd rögzíteni vele, akkor érdemes Mavic 2 Pródat 4K-s felbontásra, és 24 FPS-re állítani. Az új Mavicek h.265 (más néven HEVC) codecet használnak, ami kisebb fájlméreteket, és valamivel jobb minőségű felvételeket kínálnak, mint az előző modellek (amik még a H.264-et használják).

 

4K videókat két módban is rögzíthetsz: 4K Full FOV és 4K HQ. A Full FOV a teljes szenzort kihasználja, míg a HQ belevág a képbe, ami csökkenti a látószöget (28 mm-ről 40-re), de cserébe lényegesen jobb képminőséget kínál.

 

Színprofilok a DJI Mavic 2 PRO drónban

Ha nem foglalkozol komolyabban videóid szerkesztésével, akkor válaszd a „Normal” profilt mindennapi használatra. Ha azonban maximális kreatív szabadságra vágysz vágás közben, akkor a DJI Mavic 2 Pro egy D-LOG M profillal is rendelkezik, ami a „Normal” móddal ellentétben 10-bites videórögzítést kínál.

 

Ha nem tudod, hogy mit jelent mindez, akkor maradj a biztonságos Normal profilnál!

 

Fényképezés a DJI Mavic 2 PRO drónnal

A Mavic 2 Pro egyik leghasznosabb kamerafunkciója, hogy a blendeérték (az objektív fényáteresztése) szabadon variálható f/2,8 és f/11 értékek között. Teljesen nyitott (f/2.8) állapotban a kép kissé életlen lehet, de ez a blende zárásával zárással (f/5,6 – f/11 körül) javítható.

 

A Mavic 2 Pro természetesen nem csak JPEG hanem nyers (RAW) fényképek rögzítésére is képes, ami a profi fényképészek egyik alapvető szükséglete.

 

A DJI Mavic 2 PRO drón repülési módjai

A Mavic 2 Pro természetesen az összes alapvető intelligens repülési módot megkapta, úgymint a Point of Interestet, a Cinematicot, és a „Quick Shots” felvételeket. Nem kell megijedni, a tripod (állvány) mód nem tűnt el, csupán a távirányítóra került át, hogy még gyorsabban el lehessen érni.

 

Active Track 2

A Mavic 2 Pro egy új és korszerűbb Active Track rendszert kapott, amit sokkal könnyebb használni, mint az előző verziót. Az új AT több képalanyt is képes felismerni (járművek, emberek, stb.) és nincs más dolgod, mint rábökni arra, amelyiket követni szeretnéd.

 

10 akadályelkerülő érzékelőjének köszönhetően a drón valamivel zsúfoltabb helyeken is képes biztonságosan repülni. Active Track módban a Mavic 2 Pro alapértelmezettként SAFE (biztonságos) módban indul el, ami csökkenti a készülék sebességét (azonban ez kikapcsolható).

 

Fontos megjegyezni, hogy az akadályelkerülés nem működik 40 km/h-s sebesség felett, és hogy az oldalsó akadályérzékelők csak Active Track, Tripod, és Quick Shots módokban aktívak.
 

 

APAS

A Mavic 2 Pro egy új Advanced Pilot Assistance (APAS) módot is kínál, ami a kameraképet elemezve igyekszik kikerülni a szembejövő akadályokat ahelyett, hogy egyszerűen megállna előttük.

 

Összegzés a DJI Mavic 2 PRO drónról

A Mavic 2 Pro lényegében minden, amiről egy drónpilóta álmodhat: gyors, kompakt, ügyes, okos, és persze remek felvételek készíthetők vele Tökéletes választás lényegében mindenkinek, de különösen azoknak, akik nem szeretnék feláldozni sem a minőséget, sem a hordozhatóságot!

 Legfrissebb cikkek


Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
Dji MINI2 drone bemutató
Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés is jár, a Mavic kiesett a névből - most már csak a Mini. Sok szempontból nagyon hasonló a régebbi verzióhoz, a Mini 2 számos frissített funkcióval rendelkezik, például egy továbbfejlesztett 4K / 30p kamerával, a Raw + JPEG fájlok rögzítésének képességével és az OcuSync 2.0 vezérlő átvitelével a Wi-Fi helyett. Ezek a funkciók nyilvánvaló javulást jelentenek a Mavic Mini-hez képest, a könnyű kezelhetőséggel és az élénk, masszív kialakítással együtt a Mini 2 könnyen a legjobb drón 170.000 forint alatt.
A dróntechnológia múltja és jelene, jövője
Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD