Drón vásárlás akciósan - Online webshop - DronExpert

Főoldal > DJI Drón vásárlás online webshop

DrónExpert

DJI Drón vásárlás online webshop


2018/07/02

Olvasd el hasznos tippjeinket mielőtt DJI drón vásárlásra adoda a fejed, hiszen nagyon sok tényezőt kell fgyelembe venned ahhoz, hogy megtaláld a számodra tökéleteset. Itt mindent megtalálsz amit a leírások értelmezéséhez szükséges, így nem tévedhetsz majd nagyot a DJI drón vásárlás közben.

Megmutatjuk mikre figyelj ha DJI drón vásárlás jár a fejedben

DJI drón vásárlás - Milyen drónokat érdemes vásárolni 2018-ban?

 

Ha ezt olvasod, akkor minden bizonnyal közel állsz ahhoz, hogy megvásárold következő, vagy éppen legelső drónodat. Az elmúlt években robbanásszerűen nőtt a dróntulajdonosok száma, ami a drónreptetés páratlan élményeit elnézve egyáltalán nem is meglepő. 

 

Akik csak most kezdenek el igazán érdeklődni a drónok világa iránt (függetlenül attól, hogy a cél profi légi felvételek készítése, versenyreptetés, vagy csak a családi pillanatok megörökítése), azoknak nincs egyszerű dolguk a DJI drón vásárlás során. A piac annyira telített jobbnál jobb ajánlatokkal, hogy vannak, akiket csak az tart vissza a vásárlástól, hogy képtelen választani a temérdek lehetőség közül.

 

 

Következő rövid útmutatónkban megmutatjuk, hogy milyen drónkategóriákban érdemes gondolkodni DJI drón vásárlás közben, és milyen szempontokat kell figyelembe venni egy drón kiválasztásánál, ezenkívül felsorolunk néhány jó opciót a piac legjobb repülő készülékei közül. Ne is húzzuk tovább az időt, kezdjük!

 

A DJI Phantom drónok is nagyon jók, ezért érdemes őket számításba venni DJI drón vásárlás előtt!

 

DJI drón vásárlás - Milyen drónra van szükséged?


Az első kérdés a legalapvetőbb is egyben: mire szeretnéd használni drónodat? Mielőtt belekezdenél a keresgélésbe és a DJI drón vásárlásrejtelmeibe bele vetnéd magad (akár az itteni ajánlatokat tekinted meg, akár máshol nézelődnél), válaszold meg magadnak ezt a kérdést, mert minden későbbi döntésedet ez a szempont kell, hogy befolyásolja.

 

 

Tömören összefoglalva léteznek hétköznapi használatra készített drónok, profi fényképes és videós modellek, versenydrónok és speciális célokra fejlesztett szerkezetek is, melyek közül szabadon, a saját preferenciáid alapján válogathatsz DJI drón vásárlás közben.

 

 

A legnépszerűbb drónok mind a kvadkopter (négyrotoros) kategóriába tartoznak. Nevükből adódóan négy rotor hajtja őket, amelyeken 1-1 propeller helyezkedik el. A legtöbb készülékben az egyensúlyért felelős giroszkóp és egy gyorsulásmérő is található, amelyek a drón mozgását követik figyelemmel, és ezek alapján automatikusan egyensúlyban tartják azt a levegőben.

 

 

A kvadkopterek rendkívül jól irányíthatók és nagyon biztonságosak, ráadásul biztonságuk különböző kiegészítőkkel tovább is fokozható, amit jó ha fgyelembe veszel DJI drón vásárlás előtt.

 

 

A drónokat megkülönböztethetjük az alapján is, hogy milyen beállításokat és előkészületeket igényelnek, mielőtt első kicsomagolásuk után használhatnánk őket:

 

  • RTF (ready to fly): Azonnal reptethető.
  • ARF (almost ready to fly): Majdnem azonnal reptethető, általában valamilyen összeszerelést igényel.
  • BNF (bind and fly): Az ilyen drónok mellé nem jár adókészülék, hanem neked kell beszerezned hozzá egy olyat, ami kompatibilis a modellhez tartozó vevővel.

 

A cikkben később említett modellek mind az RTF kategóriába tartoznak, így barátságosabb választások újdonsült drónpilóták számára, ezért ezt jó ha figyelembe veszed DJI drón vásárlás közben.

 

DJI drón vásárlás alatt olyan különlegességek közül is válogathattok mint ez a fekete drón

 

DJI drón vásárlás - Mit érdemes megnézni egy drónban?


Első DJI drón vásárlás során sokan kisebb pánikba esnek az ismeretlen készülékek és az újoncok számára semmitmondó leírások láttán. Aggodalomra azonban semmi ok! Íme a legfontosabb dolgok, amelyeket érdemes megvizsgálni egy drónban, mielőtt megvásárolnád!

 

 

DJI drón vásárlás - Repülési idő


Az adott drón modelljétől függően a repülési idő 5-30 perc között is mozoghat. A legtöbb kezdőknek készített drón 5-10 percig képes a levegőben maradni, míg a komolyabb gépek általában több mint 20 perc repülést biztosítanak egyetlen teljesen feltöltött akkumulátorral.

 

 

Éppen ezért a drónnal együtt ajánlatos 2-3 extra akkut is vásárolni attól függően, hogy mennyit szeretnél repülni vele egy-egy alkalommal, ezért ezt a tényezőt nagyon kiemelnénk ha DJI drón vásárlás mellett döntesz. Érdemes észben tartani, hogy míg a drágább drónok tovább képesek a levegőben maradni, ezek tartozékai (pl. az akkumulátorok) is jóval drágábbak, mint az olcsóbb modellek esetén amivel nagyon megdobhatod a drón árát, ha DJI drón vásárlás közben kiegészítőket is szeretnél vásárolni.

 

 

DJI drón vásárlás - Kamera


A kamera a leggyakoribb olyan dróntartozék, ami nem elengedhetetlen a repüléshez. Az olcsóbb modelleknél ez általában egy külön megvásárolható, felszerelhető modul, így ha nem szeretél filmezni ezt a tényezőt mindenképpen vedd figyelembe DJI drón vásárlás során.

 

 

A komolyabb fényképezésre és videózásra gyártott drónok esetén gyakoribbak a drónhoz hozzászerelt kamerák, amelyek minden évben egyre jobb és jobb minőségű felvételek készítésére képesek. Ha tehát fényképes vagy videós munkaeszközként szeretnéd használni drónodat, akkor készülj fel rá, hogy a drágább kategóriában kell majd nézelődnöd DJI drón vásárlás közben.

 

 

Az újabb, felvételekre gyártott drónokban mára már szabvánnyá vált a 4K-s videók és a nyers fényképek rögzítésének lehetősége is.

 

 

Fontos megjegyezni, hogy mivel a kamerák extra súlyt jelentenek a drónok számára (és a drónnal együtt be is kapcsolódnak), így extra energiát igényelnek az akkumulátortól. Ha tehát csak reptetni szeretnéd a készüléket, és biztos vagy benne, hogy a láthatáron belül marad majd, akkor érdemes leszerelni róla a kameraegységet (ha lehet), hiszen ezzel plusz repülési perceket nyerhetsz.

 

A legújabb Mavic Air drón tökéletes választás ha DJI drón vásárlásra adod a fejed

 

DJI drón vásárlás - Fejnélküli mód


Habár első ránézésre nem minden modellnél egyértelmű, minden drónnak van egy eleje és egy hátulja. Értelemszerűen, amikor a távirányítón jobbra húzod a joysticket, a drón jobbra mozdul vagy fordul el, ha balra, akkor pedig balra. Azonban ez csak akkor működik így, ha a készülék arra néz, amerre te is – ha szemben állsz vele. Ez sok kezdő és kevésbé tapasztalt drónpilóta számára okozott már fej (vagy pénztárca) fájást.

 

 

Szerencsére nem egy drón támogatja az úgynevezett fejnélküli (headless) módot, ami kiküszöböli ezt a problémát. A fejnélküli mód lényegében lehetővé teszi, hogy ha a drón irányába fordulsz, bármerre is néz a készülék, ami neked jobbra van, az neki is jobbra lesz, és így tovább.

 

 

DJI drón vásárlás - Hazatérés parancs


Nem nehéz kitalálni, hogy mit is csinál ez a beszédes nevű funkció. Na persze itt nem arra kell gondolni, hogy a drón tudja, hogy hol lakik, és automatikusan hazarepül, ha elveszíted az erdőben, de ettől függetlenül egy végtelenül hasznos parancsról van szó.

 

 

A hazatérés (return home) funkcióval rendelkező készülékeknek beállítható egy kiindulási pont (általában a felszállás helye), ahová később repülés közben bármikor képesek visszatérni egyetlen gombnyomással, majd biztonságosan landolni anélkül, hogy a pilótának bármit is csinálnia kéne ehhez.

 

 

A hazatérés funkció azonban csak a GPS-szel felszerelt drónoknál működik ilyen intelligensen. Az olcsóbb játékdrónok (ha egyáltalán támogatják ezt) általában csupán hátrafelé kezdenek el repülni, ha a fejnélküli mód is aktiválva van. Nézz utána, hogy kiszemelt drónod mennyire kezeli precízen az ilyen helyzeteket! Fontos, hogy DJI drón vásárlás során vedd figyelembe ezeket a lehetőségeket is, és ha biztonságosan szeretnél repülni, akkor az új drónod tartalmazza ezt a csodás funkciót.

 


DJI drón vásárlás - Stabilizátor (gimbal)


A stabilizátor (vagy szakmai nyelven gimbal) nem a drón, hanem a beépített, vagy a felszerelt kamera stabilitásáért felel. A legjobb stabilizátorok három tengelyen is képesek egyenesben tartani a drónt (3-axis gimbal), hogy bármilyen irányú mozgás során rezgésmentes, tiszta felvételek készülhessenek.

 

 

Ha videózásra vagy fényképezésre szeretnéd használni drónodat, akkor elengedhetetlen, hogy ilyen stabilizátora is legyen drónodnak, és ebben az esetben sokkal jobban odakell figyelned a DJI drón vásárlás során.

 

Ilyen különleges drónokat is választhatsz DJI drón választás közben

 

DJI drón vásárlás - Hatótáv


A drón hatótávolsága befolyásolja, hogy milyen távolságról képes kommunikálni repülés közben a távirányító készülékkel. A hatótáv általában az árral arányos – a kezdő, játékdrónok általában képtelenek 100 méternél messzebbre repülni a pilótától, míg a profi készülékek akár több kilométeren is képesek távirányítással működni. Ha fontos számodra, hogy minél messzebb repülhess drónddal, akkor ezt a szempontot kifejezetten figyelned kell egy DJI drón vásárlás alkalmával.

 

 

DJI drón vásárlás - Pótalkatrészek


Ez a szempont az, amire még a magukat felkészültnek tartó drónpilóták is gyakran figyelmen kívül hagynak DJI drón vásárlás során. Akárcsak az autóvásárlásnál, DJI drón vásárlás alkalmával is fontos szempont a pótalkatrészek elérhetősége és ára. Nem mindegy, hogy egy hazai viszonteladótól szerezheted be drónodhoz az új propellereket, vagy egy másik kontinensről kell berendelned, ahonnan lehet, hogy csak hetek múlva érkezik majd meg.

 

 

Szempont még a különböző extra tartozékok tárháza is – a DJI drónok ebben nagyon nagy előnyt élveznek más márkákkal szemben.


 Legfrissebb cikkek


Drónszabályok Spanyolországban
Hogyan szabad drónozni Spanyolországban? Milyen a Spanyol szabályozás Mallorca, Vagy a Kanári szigetek, Teneriffe, Gran Canaria, Barcelona, Ibiza, Lanzarotte vagy egyéb más Spanyol uticél esetén? Mutatjuk! 
DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD