5 egyszerű tipp - Így készíts tökéletes drónvideókat

Főoldal > 5 egyszerű tipp a jobb drónfelvételekhez

DrónExpert

5 egyszerű tipp a jobb drónfelvételekhez


2017/10/26

A levegőből minden más – sokakhoz hasonlóan te is bizonyára azért kezdtél el érdeklődni a drónok iránt, mert láttál néhány lenyűgöző légi felvételt, és te magad is kedvet kaptál hozzájuk.

Jobb drónfelvétel készítése

Habár madártávlatból valóban minden másmilyennek tűnik, ez még nem garantálja, hogy felvételeid leveszik az embereket a lábukról. Az igazán hatásos képekhez és videókhoz rengeteg gyakorlásra és nem kevés technikai tudásra is szükség van. Mi azonban most nem szeretnénk ennyire túlkomplikálni a dolgokat, és inkább néhány nagyon alap gondolatra koncentrálunk csupán.

  

1. Nem éri meg rohanni

 

A drónreptetés mindaddig egyszerűnek tűnik, amíg az embernek nem kell egyszerre a repüléssel, az élőkép figyelésével, és a kompozíció beállításával foglalkoznia, miközben próbálja látóhatáron belül tartani drónját. Tény, ha csak repkedni szeretne egy kicsit az ember, akkor nem kell túl sok stresszre számítania, de érdemes mindig nyugodt és kimért állapotban felküldeni a masinát, ha látványos eredményekre vágysz.

 

Tökéletes drón légifelvétel

 

2. Ne indulj el terv nélkül

 

Ne számíts arra, hogy minden felvétel elsőre sikerül majd. Megfelelő tervezés hiányában a videóidban látszódni fog a sok váratlan, hirtelen mozdulat, amelyek a repülés közben meghozott döntésekből születnek. Minden felvételt érdemes annyira gondosan kigondolni előre, amennyire csak az idő és a körülmények engedik. A megtervezett felvételek sokkal gördülékenyebbek és filmszerűek lesznek.

 

Drón reptetés terv

 

3. Ne spórolj a felvett anyaggal

 

A videó rögzítés egyik alapszabálya – miszerint mindig érdemes többet felvenni, mint amennyit használni tervezel – a drónokra sokszorosan vonatkozik. Nincs is annál rosszabb, amikor egy szó szerint megismételhetetlen naplementéből hiányzik az a néhány másodperc, ami tökéletessé tenné a kész videót. A megoldás? Mindig rögzíts legalább 10-15 másodpercnyi videó anyagot a tervezett hossz előtt és után is. Ezzel biztosíthatod, hogy amikor a videók később összevágásra kerülnek, bőven elegendő mozgástered legyen a kívánt eredmény eléréséhez.

 

 

4. Gyakorlat teszi a mestert

 

A drónreptetés nem olyasmi, amibe az ember 5 perc alatt beletanul. A folyamatos ismételgetés azonban nem csak a kezdőknél mindennapos – a profi filmesek is addig próbálgatják a jeleneteket, míg el nem jutnak a tökéletes verzióig. Ugyan ez a helyzet a drónos felvételeknél. Ha többször is felveszel valamit, akkor később sokkal több verzió közül válogathatsz majd, amelyek között nagyobb eséllyel találsz majd olyat, ami megfelel a célnak.

 

Drón reptetés gyakorlás

 

5. Csak lazán

 

Amikor csak teheted, ne babráld a joystickeket, ugyanis minden apró mozdulat láthatóvá válik majd a videón, ezt pedig nem igazán lehet utólag kijavítani. Repülés közben csak akkor nyúlj az a joystickekhez, ha mozgatni szeretnéd a drónt.

 

Láthattad tehát, hogy nem kell megijedni a drónreptetéstől, csak ésszel kell hozzáállni az egészhez. Sose feledkezz meg a biztonságról sem! A fentiek észben tartásával garantáltan sokat javíthatsz videóid minőségén – és még csak technikai kifejezésekre sem volt hozzá szükség!

 

Ha érdekel a drónok világa, de félsz egyedül belevágni, ajánljuk figyelmedbe drón oktatásainkat!

 

Drón oktatásLegfrissebb cikkek


Drónszabályok Spanyolországban
Hogyan szabad drónozni Spanyolországban? Milyen a Spanyol szabályozás Mallorca, Vagy a Kanári szigetek, Teneriffe, Gran Canaria, Barcelona, Ibiza, Lanzarotte vagy egyéb más Spanyol uticél esetén? Mutatjuk! 
DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD