Egy rövid, de annál lényegretörőbb interjú a drón nyereményjáték nyertesével!

Főoldal > Interjú a drón nyereményjáték nyertesével!

DrónExpert

Interjú a drón nyereményjáték nyertesével!


2018/06/01

Lezárult a drón akkumulátor nyereményjátékunk, melynél arra kértünk titeket, hogy küldjetek be maximum 3 általatok készített drón felvételt. Elképesztően nagy számban érkeztek a kiválóbbnál kiválóbb videók, melynek mindegyikét öröm volt végignézni. A megmérettetés során egyből kitűnt egy videó a többi közül, ami végig vezetett a like gyűjtés közben, és 667 like-al végül megnyerte a versenyt. Most a nyereményjáték nyertesével beszélgetünk, Szuper Gáborral, aki elárult pár készítői titkot, és még a kezdő drónozóknak is szánt néhány jó tanácsot. 

Kihagyhatatlan interjú a nyereményjáték nyertesével!

1. Mikor kezdtél el drónozni? 


2016. január 

 

2. Honnan jött az ötlet, hogy belevesd magad ebbe a különleges hobbiba?


Mindig is szerettem a videózást, foglalkoztam kamerák tesztelésével, láttam sok drónos felvételt is közöttük és azon gondolkoztam hogy hogyan tudnám én is feljuttatni a kamerámat a levegőbe.

 

 

3. Milyen típusú drónnal repültél először?


Syma X8

 

 

4. Mit tanácsolnál a kezdő drónozóknak, így már tapasztalt fejjel?


Nagyon körültekintően kell drónozni, érdemes olcsóbb drónnal megtanulni lakatlan területen az irányítást és utána szinte gyerekjáték kezelni a DJI drónokat.

 

 

5. Honnan merítesz ötletet a filmjeid elkészítéséhez?


Általában spontán kezdek el videózni és a felvétel közben már összerakom magamban a képet hogy milyen jelenetek kellenek, honnan tudom a legjobban felvenni azt amit mutatni szeretnék a videóban. 

 

 

6. Milyen drónnal készítetted a nyertes kisfilmet?


Nagyrészét egy jó barátomtól kapott Phantom 4-el, a végét pedig már saját Phantom 4 Advanced-el.

 

 

7. Milyen nehézségek voltak a forgatás során?


Magyarország legszelesebb területén élek, gyakran szokott hátráltatni az erős szél, olyankor nehezebb megvalósítani az elképzeléseimet. Sok időt töltök a megfelelő zene kiválasztásával és a videók vágásával a zene ütemére.

 

 

8. Mit szeretsz legjobban a drónozásban?


A különlegességét, meg lehet mutatni olyan szemszögből a helyet ahol élünk ahonnan csak a madarak láthatják. Az emberek kedvesek mindig odajönnek kérdezősködni nézelődni hogy ők még nem láttak ilyet.
 

 

Köszönjük Szuper Gábornak az interjúban a közreműködését, most pedig nézzétek meg a nyertes kisfilmet:

 

 

 

Minden jelentkezőnek, és szavazónak nagyon köszönjük a részvételt, elképesztő minőségű és mennyiségű jelentkezési videó érkezett be határidőre, melyeknek minden egyes kockáját élvezet volt végignézni. Köszönjük, hogy megosztottátok velünk ezeket a varázslatos felvételeket, és általatok elrepülhettünk mi is egy kicsit az ország szinte minden pontjára. A nyereményjáték ugyan lezárult, de a jövőben is tartogatunk nektek érdekességeket, és apró meglepetéseket. Akik most nem nyertek azok se csüggedjenek, hiszen már az önmagában egy nyeremény, hogy ilyen elképesztő felvételek születhettek.Legfrissebb cikkek


Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
Dji MINI2 drone bemutató
Szinte egy évvel azután, hogy a DJI megjelent a frissített és továbbfejlesztett Mavic Minivel, a Mini 2 megjelent. A Mavic Mini stratégiai kiadás volt, válaszul az FAA követelményére, miszerint minden 250 g feletti drónot regisztrálni kell. A tavalyi Mavic Mini súlya 250 g, és hogy minden kétséget kizárjon arról, hogy az újabb modell a súlyhatár alá esik-e, a Mini 2 súlya 249 g. Azok számára, akik aggódnak a drón regisztrálása iránt, ez jó hirt jelent. A frissített kiadással egy kis frissített márkajelzés is jár, a Mavic kiesett a névből - most már csak a Mini. Sok szempontból nagyon hasonló a régebbi verzióhoz, a Mini 2 számos frissített funkcióval rendelkezik, például egy továbbfejlesztett 4K / 30p kamerával, a Raw + JPEG fájlok rögzítésének képességével és az OcuSync 2.0 vezérlő átvitelével a Wi-Fi helyett. Ezek a funkciók nyilvánvaló javulást jelentenek a Mavic Mini-hez képest, a könnyű kezelhetőséggel és az élénk, masszív kialakítással együtt a Mini 2 könnyen a legjobb drón 170.000 forint alatt.
A dróntechnológia múltja és jelene, jövője
Pilóta nélküli repülő járművek, légi robotok, drónok – bármilyen névvel is illetjük ezeket a készülékeket, kétségtelen, hogy az elmúlt évek során elképesztő ütemben nőtt a népszerűségük. Habár sokáig csak a mozikban vagy katonai bázisokon találkozhattunk velük (az utóbbi persze csak néhányakra igaz), a drónok mára nem csak a fogyasztói piacot hódították meg, hanem számos ipari szektort is forradalmasítottak, ami kevés technológiára igaz.
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD