Így kerüld el repülés közben a baleseteket. Tippek profiknak, és kezdőknek! |DroneXpert

Főoldal > 10 tipp drón balesetek elkerüléséhez

DrónExpert

10 tipp drón balesetek elkerüléséhez


2019/02/04

Szerencsére egyre többen kezdenek bele a drónozásba, és egyre többeknek válik a hétvégi kikapcsolódás szerves részévé. Azért is jó, hogy egyre többen kedvelik meg a repülés világát, mert elképesztő felvételeket láthatunk, a világ szinte minden tájáról olyan perspektívából ahonnan előtte sosem. Azonban a kezdeti lépéseknél nem árt vigyázni, hiszen a baj könnyen jön, és ha nem vagyunk elég felkészültek elkerülhetetlen a baleset. Megmutatjuk mit tudsz tenni a balesetek elkerülésének érdekében. 

Kerüld el a drón törést könyedén tippjeinkkel!

​​​​​​1. Légy tisztában az alapokkal

Sokan csak úgy egyszerűen belevetik magukat a repüésbe, pedig ez az egyik legnagyobb hiba amit el lehet követni. Ennek is meg vannak a szabályai mint minden hobbinak, amikkel nem árt tisztában lenni az első repülés előtt. Éppen ezért mikor először kezedbe veszed drónodat a repülés helyett a használati útmutató átböngészésével kezd, és ha már úgy érzed minden helyzetre tudod a megoldást akkor indulhat is a repülés.

 2. A megfelelő drón kiválasztása


Sokan esnek bele abba hibába, hogy már elsőre profi szint bonyolultabb gépeken szeretnék elsajátítani az alapokat. A funkciók megismeréséhez, a repülés korlátainak megtapasztalásához kifejezetten jó egy olcsóbb drón, melyet nem féltünk annyira, így mindent ki tudunk rajta próbálni. Ráadásul az egyszerűbb drónokat irányítani is könnyebb, és olyan biztonsági mechanizmusok vannak beléjük építve, melyek még akkor is megvédenek a zuhanástól, balesetektől ha még nem tudod megfelelően kezelni az ilyen helyzeteket. 

 

3. Ellenőrzés


Repülés előtt minden esetben érdemes ellenőrizni a távirányítót, a kapcsolatot, a GPS jeleket, és az elérhető műholdakat. Ezen kívül érdemes 100%-ra feltöltött akkumulátorokkal, és telefonnal nekivágni a nagy kalandnak, így nem érhetnek hírtelen meglepetések repülés közben. Egy hírtelen lemerülő távirányító nagy veszélyeket tartogat magában, és akár a drón elvesztésével is járhat. 
 

 

4. Időjárás


Az időjárás nagyban befolyásolhatja a repülésünket. Sajnos a mai könnyed gépek nem viselik túl jól a nagy szelet, ezért érdemes mindig jó alaposan megnézni az időjárást, hiszen ha lent nem fúj, attól fent pár száz méter magasban lehet nagy szél, amivel nem feltétlenül tud megküzdeni drónunk. Sajnos a csapadék sem tesz jót neki, ezért szemerkélő esőben sem érdemes repülni, mert a kábelek és az elektronika elázhat ami óriási károkat okozhat akár észrevétlenül is a drónban. 
 

 

5. Hidegben maradjunk otthon?

Télen gyakran merül fel a kérdés, hogy milyen hőmérséklet az ami már károsíthatja a drónt. Alapvetően az útmutató 0 °C alatt nem ajánlja a repülést az akkumulátorok miatt. Az intelligens LiPo akkumulátoroknak sok  előnyük van, azonban nagy hátrányuk hogy sem a túl hideget sem a túl meleget nem igazán szeretik. Ha teheted inkább várd meg míg ki süt a nap, és a téli zord párás időjárásban hagyd a meleg szobában kedvenc drónodat, hiszen a pára belefagyhat, vagy akár a propellerek is jegesedhetnek, amitől azonnal lezuhanhat a drón. 
 

 

6. Készülj fel a vészhelyzetre


Sajnos a nagy odafigyelés ellenére is történhetnek balesetek. Ha véletlenül nem ott szállt le a drónod ahol kellett volna, akkor sok esetben nehézkes lehet megtalálni. Sokat könnyíthetsz a helyzeten ha előre felkészülsz, és fényvisszaverő csíkokat helyezel el rajta, így sötétben még a bokrok között is könnyedén meg fogod találni. Ha lakott terület fölött repülsz mindenképpen írd rá a drónodra az elérhetőségeidet, így ha valaki megtalálja könnyedén vissza tudja juttatni hozzád.
 Legfrissebb cikkek


Drónszabályok Spanyolországban
Hogyan szabad drónozni Spanyolországban? Milyen a Spanyol szabályozás Mallorca, Vagy a Kanári szigetek, Teneriffe, Gran Canaria, Barcelona, Ibiza, Lanzarotte vagy egyéb más Spanyol uticél esetén? Mutatjuk! 
DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ – Melyik a nyerő?
Melyik a jobb drón, melyiket vegyem meg: DJI Mini 3 Pro vagy Autel EVO Nano+ összehasonlítás?
Kiszivárogtak a DJI Mavic Mini 3 Pro tulajdonságai – Íme az új minidrón
Habár a DJI hivatalosan még nem jelentette be az új Mavic Mini 3 Prót, egy holland viszonteladó nyilvánossá tette az új minidrónról készített termékfotókat, illetve a készülék tulajdonságait is. A kiszivárgott információk lényegében mindent elárulnak az új Miniről (még az ár és feltüntetésre kerül), csak épp azt nem, hogy mikor jelenik meg hivatalosan.  
AKCIÓS TERMÉKEK
AA
LEGJOBB AKCIÓS DRÓNOK
BB
GOPRO KAMERÁK
CC
Nap ajánlata
DD